Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Aluat de placinta romaneasca Aluaturi

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Aluat de placinta romaneasca

 
Inapoi
Aluat cu morcovi
Sus
Aluaturi
Inainte
Aluat de tarte
Titlu
Aluat de placinta romaneasca
Ingrediente
600 gr. faina, 2 linguri ulei, 1 lingura otet, 1 pahar apa calda, 1 ou, 1/2 lingurita sare, 200 gr.unt pentru foi. Umplutura: 500 gr. brinza de vaci, 2-3 oua, 2 linguri zahar cu vanilie, coaja de lamiie, 50 gr. stafide, 4 lingurite gris, 1 pahar lapte, putina sare
Mod de Preparare
Se pune faina cernuta proaspat intr-un castron si se face la mijloc o adincitura in care se toarna ulei, otet, apa, oua si sare. Se aduce faina cite putin spre mijloc cu virful unei linguri de lemn pina se formeaza aluatul. Apoi se trece coca pe scindura de aluat presarata cu faina si se framinta cu mina, batind bine aluatul de masa. Cind este gata (coca taiata cu un cutit face basicute), se imparte in 10 bucati egale, se unge fiecare cu putin ulei, se aseaza pe o scindura presarata cu faina si se acopera toate cu o cratita mare, incalzita (se pune peste cratita un vas cu apa fierbinte). Se lasa sa se odihneasca 30 minute. Se ia apoi fiecare bucata de aluat si se intinde intii cu sucitorul, apoi din miini pe tava bine unsa, in foaie subtire, cu grija sa nu se rupa, iar marginile foii sa cada peste peretii tavii. Se stropeste bine cu unt si se intinde la fel a doua foaie. Se intind astfel 5 foi, unse bine cu unt, apoi se pune umplutura pe toata suprafata, iar peste umplutura se intind celelalte 5 foi. Se unge cu unt ultima foaie, se apasa pe marginile tavii cu degetul ca sa nu se lipeasca foile si se taie partea care atirna peste peretii tavii. Se coace la foc iute 1 ora. Umplutura de brinza de vaca se prepara astfel: se trece brinza de vaca prin sita, cu o lingura de lemn, se amesteca cu ouale, zaharul pisat cu vanilie, stafidele curatate, coaja de lamiie, putin gris fiert in lapte si racit, sare.
Mod de Servire
Se serveste calda, taiata bucati si pudrata cu zahar
Timp Preparare:
180 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Aperitive
Aluaturi
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 1651
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Aluaturi
Poale-n Brau
500 g faina,4 oua,60 g drojdie,100 ml smantana,100 ml lapte,zahar,zahar vanilinat,100 g untura,coaja...
 
Aluat De Tarte
300 gr faina, 200 gr unt sau 250 gr margarina, 100 gr zahar, 3 galbenusuri ...
 
Aluat Cu Morcovi
1 pahar ulei, 1 pahar zahar tos, 1 pahar morcovi rasi, coaja de lamiie, praf de copt, 8 linguri fain...
 
Foi De Placinta (strudel)
500 g faina, un pahar apa calduta, 3 linguri ulei, o lingura otet ...
 
Saratele Cu Chimen
250 de grame de faina, 100 de grame de unt, 2 oua, 1 lingura de lapte, 1 lingura de smintina, 1/2 li...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare