Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Aluat frantuzesc Aluaturi

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Aluat frantuzesc

 
Inapoi
Aluat fraged
Sus
Aluaturi
Inainte
Chec cu glazura de ciocolata
Titlu
Aluat frantuzesc
Ingrediente
500 gr. de faina, 400 gr. unt proaspat, 1/2 lamiie, 1/2 pahar apa, 1/2 lingurita sare
Mod de Preparare
Se cerne faina si se imparte in doua parti egale. Una din parti se amesteca pe scandura de aluat cu unt si se intinde cu vergeaua in forma de patrat, avind grosimea de 1 1/2 - 2 cm. Aluatul obtinut se pune pe o farfurie si se da la rece. In cealalta parte se toarna 1/2 pahar apa se stoarce zeama de lamiie (sau sare de lamiie dizolvata in putina apa) si se adauga sare. Se framinta, se aduna in forma de minge, se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca 20-30 minute. Apoi, se intinde cu vergeaua in asa fel ca sa se obtina o fisie de doua ori mai lata si ceva mai lunga decit bucata de aluat cu unt care a fost pusa pe farfurie, la rece. Aluatul preparat cu unt se pune in mijlocul aluatului intins, se intorc marginile si se impatureste. In felul acesta aluatul cu unt se va gasi ca intr-un plic. Se presara masa cu faina si se intinde aluatul (plicul) cu vergeaua intr-o fisie lata de 20-25 cm si groasa de aprox. 1 cm. Aluatul se impatureste cu grija in patru, se aseaza pe o tava si se lasa 30-40 minute la rece. Dupa ce s-a racit, aluatul se intinde din nou, se impatureste la fel in patru si se tine la rece. Aceeasi operatie se repeta si a treia oara. Dupa aceea, aluatul se intinde si se prepara din el pateuri, buseuri si altele. Resturile de aluat ramase de la prepararea pateurilor se aduna intr-o minge fara sa se framinte, iar dupa ce se tine citva timp la rece, aluatul se intinde si se fac din el pateuri, cosulete etc.
Mod de Servire
Timp Preparare:
300 min.
Punctaj: 25
Voturi: 9
3
Aperitive
Aluaturi
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 2021
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Aluaturi
Aluat Fraged
Aluat: 420 g faina, 2 galbenuse, o lingura si jumatate rom, o lingura si jumatate smintina, apa mine...
 
Croissant
15 gr drojdie, 250 ml lapte, 2 linguri unt topit (sau margarina), 1 lingurita sare, 3 linguri zahar...
 
Coca Pentru Coltunasi
400 g faina, 1 ou, apa, sare ...
 
Mucenici Muntenesti
Faina, apa, sare, nuca macinata, zahar, scortisoara ...
 
Aluat Pentru Brinzoaice
500 gr faina, 100 g unt si 100 gr ulei, 3-4 oua, 200 g zahar, 50 drojdie, lapte ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare