Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Aspic cu gelatina si oase Aspic

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Aspic cu gelatina si oase

 
Inapoi
Aspic cu gelatina fara oase
Sus
Aspic
Inainte
Aspic de peste
Titlu
Aspic cu gelatina si oase
Ingrediente
Pentru 1 kg aspic: 2 kg oase cu cartilagii ca pentru supa, 3 l apa, 40—50 g gelatina, 50 g ceapa, 50 g morcovi, 50 g telina, 2 fire tarhon, 1 foaie dafin, 10—20 ml otet, 100 ml vin, 10 boabe piper, 2-3 albusuri, 20 ml coniac, 100—200 g carne tocata macra.
Mod de Preparare
Se oparesc oasele, se spala bine si se sparg, apoi se pun la fiert cu apa rece. Se ia spuma, se curata marginea vasului si se pun 1/2 din cantitatea de legume si piper. Se fierbe supa pana scade mai bine de jumatate, timp in care se degreseaza. Sarea se adauga la urma, cu putin inainte de a strecura supa. Dupa strecurarea supei, se adauga coniacul si gelatina spalata in prealabil in apa rece, amestecand mereu pana se dizolva complet. In cazul in care nu se dizolva complet, cade la fundul vasului si se lipeste, afumand aspicul. Se ia vasul de pe foc si se asteapta limpezirea. Limpezirea aspicului: intr-o cratita de 3 - 4 l se pun albusurile, 3—4 linguri de apa rece si 100—200 g carne macra tocata. Se bate totul de cateva ori, se pun celelalte legume, precum si piperul, otetul, vinul, foaia de dafin si se amesteca totul pana la omogenizare. Peste aceasta compozitie se toarna, putin cate putin, din lichidul caldut (limpezit), se potriveste de sare si otet. Se pune apoi cratita pe masina de gatit la un foc potrivit si se lasa sa fiarba incet. In acest timp, nu se amesteca compozitia si nu se misca cratita. Se lasa sa scada compozitia incercand cate o picatura (se strange picatura de aspic rece intre degete, daca e foarte lipicioasa aspicul este gata sau se lasa o cantitate mica sa se raceasca). Se strecoara printr-o panza de in curata si se pune intr-un vas la rece, dupa care se poate folosi la glasare si ornare.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 8000
Voturi: 1
8000
Mancaruri
Aspic
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 1036
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Aspic
Aspic De Vaca Sau De Vitel
Picioare de vita...
 
Aspic Cu Gelatina Si Oase
 
Carne De Pasare (pui, Curcan, Etc), Fripta Sau Fiarta, In Aspic
12-13 foi de gelatina sau 40 g granule de gelatina,carne de pasare, mazare boabe ...
 
Aspic De Peste
10-15 buc ghiborti pentru 1 l apa...
 
Piftie De Porc
2 ciolane de porc (circa 2 kg), 1/4 kg sorici sau 2-3 picoare de porc, o ceapa (50 g ), 5 - 6 catei ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare