Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Aspic de vaca sau de vitel Aspic

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Aspic de vaca sau de vitel

 
Inapoi
Consome de rosii
Sus
Aspic
Inainte
Aspic de carne
Titlu
Aspic de vaca sau de vitel
Ingrediente
picioare de vita
Mod de Preparare
Frecam picioarele de vita cu malai si le parlim. Desfacem carnea de pe oase si despicam oasele in lung. Le punem intr-o oala impreuna cu zarzavatul (morcov, patrunjel, telina, ceapa). Adaugam ienibahar si foaie de dafin in cantitate foarte mica. Umplem oala pana sus cu apa si o punem descoperita la foc potrivit. Pentru ca aspicul sa fie mai concentrat si mai gustos, putem turna peste picioarele de vita zeama de carne pregatita dinainte. Observam ca apa sa acopere tot timpul picioarele, altfel ele raman crude. Cand lichidul scade, nu vom adauga apa, ci zeama de carne pregatita dinainte. Numai in lipsa de zeama de carne turnam apa clocotita. Aspicul este gata cand carnea se moaie complet, cartilajele se desfac de pe oase si extractul devine cleios. Atunci il strecuram printr-o sita deasa si turnam dupa gust, otet. Limpezim extractul cu albusuri sau cu tocatura de carne (la un litru de aspic, 2 albusuri batute impreuna cu coaja si 1/2 pahar de apa rece sau 250 g tocatura). Cand toacatura de limpezire se ridica deasupra si aspicul se limpezeste, strecuram din nou printr-o sita deasa si lasam sa se raceasca. Aspicul se intrebuinteaza imediat pentru mancari reci sau se pastreaza la gheata. In acelasi fel se prepara si aspicul de curcan, de purcel, de crap, de vitel etc. Tocatura de limpezire se prepara din carne de vaca, de pasare sau de peste, dupa gustul pe care vrem sa-l aiba aspicul.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Mancaruri
Aspic
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 645
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Aspic
Carne De Vinat In Aspic
Carne de vinat, aspic ...
 
Aspic De Peste
 
Aspic Cu Gelatina Si Oase
 
Aspic Cu Gelatina Fara Oase
 
Aspic De Vaca Sau De Vitel
Picioare de vita...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare