Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Boboc de rata cu gulii Preparate din carne de pasare

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Boboc de rata cu gulii

 
Inapoi
rata cu castraveti
Sus
Preparate din carne de pasare
Inainte
rata pe varza
Titlu
Boboc de rata cu gulii
Ingrediente
2 boboci de rata, 6-8 gulii, 100g unt, 1 lingurita faina de cartofi sau de grau, 1 pahar de vin, 1 foaie de dafin, 1 lingurita zahar, 1 ceasca zeama de carne, sare, piper.
Mod de Preparare
Parlim si curatam de intestine bobocii de rata, apoi ii spalam si ii stergem cu un servet. Dam sare si punem bobocii intr-o cratita cu unt fierbinte, ceapa taiata mare si mirodenii dupa gust. Acoperim cratita cu capacul si dam 45 minute la cuptor. Stropim pasarile cu sucul lor si intoarcem bucatile de ceapa fara sa le sfaramam. In timp ce se frig bobocii, pregatim guliile. Le curatam de coaja, le taiem in opt parti si le inabusim in zeama lor, pana sunt pe jumatate gata. Rumenim in unt zahar pisat, adaugam guliile, turnam vinul si lasam sa fiarba inabusit. Cand guliile se acopera cu un strat subtire si lucios de zahar, taiem bobocul in bucati, il asezam in farfurie si aranjam imprejur gramajoare de ceapa rumenita, alternand cu gulii. Curatam de grasime sosul ramas in cratita de la boboci, il indoim cu vin alb si cu zeama de carne si il lasam sa scada inabusit pana ramane jumatate. Turnam vin in faina de cartofi si rasturnam compozitia in cratita. Cand sosul se ingroasa, il strecuram si il turnam peste rata sau il servim in sosiera.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Mancaruri
Preparate din carne de pasare
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 473
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Preparate din carne de pasare
Pui Cu Bame
2 pui, 500g bame, bors sau otet, 125g unt sau untura, putina zeama de carne, 1 ceapa, 150g rosii, 1 ...
 
Pui Pane
Pentru 10 portii: 1 kg pui, (pulpa+piept), 150 g faina, 4 oua, 200 g pesmet, 250 ml ulei, 100 g sal...
 
Pui Cu Fasole Verde
2 pui, 1kg fasole, 2 linguri unt sau untura, 1 lingura faina, 2 cepe, 3-4 rosii, 1 legatura patrunje...
 
Rata Cu Masline
1 rata(mare), 300masline, 50-60 g capere, 250g ulei, 3-4 cepe, 50-100g unt (amestecat cu ulei), 150g...
 
Pui Pane
2 pui, 3 oua, 2 linguri faina, pesmet, sare, piper ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare