Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Bors de loboda Borsuri

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Bors de loboda

 
Inapoi
Bors de urzici
Sus
Borsuri
Inainte
Bors de dovlecei cu floare
Titlu
Bors de loboda
Ingrediente
5 legaturi loboda, 1 l apa, 2 cesti bors, 1 morcov, 1 patrunjel, 2 cepe, sare, 50 g orez sau 2 cartofi, 125 g unt, marar, patrunjel, leustean, 2-3 fire ceapa verde, 2 galbenusuri, 100 g smantana
Mod de Preparare
Punem apa cu sare la fiert. Curatam zarzavatul, il radem si il punem in apa clocotita, lasandu-l sa fiarba. Alegem loboda rosie sau alba, dupa gust, si o taiem in suvite lunguiete. Fierbem separat borsul cu ceapa. Cand zarzavatul este aproape gata, adaugam orezul sau doi cartofi tineri. Luam spuma la bors, scoatem ceapa si il strecuram in oala cu zarzavat, treptat, gustand daca zeama este destul de acra. Dupa ce da un clocot, adaugam loboda spalata, taiata si inabusita in unt fierbinte (ca sa nu aiba gust de crud). Lasam sa dea cateva. Adaugam o crenguta de leustean pe care, dupa ce a dat cateva clocote, o scoatem din bors. Gustam si potrivim sarea si gustul. Cand este gata, punem o bucata de unt si vanturam borsul, tragand oala pe coltul masinii, ca loboda sa nu-si piarda culoarea. Inainte de a da borsul la masa, il dregem cu galbenusuri si cu smantana, amestecate bine. Presaram marar si patrunjel verde. Vara putem taia codite fine de ceapa verde, pe care le punem in fundul castronului, ca sa dea gust, apoi turnam deasupra borsul. Daca este preparat cu ulei, putem servi borsul rece.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Ciorbe & Supe
Borsuri
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 414
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Borsuri
Bors De Vita Cu Perisoare
Un os de vita, 2 litri de apa, 1 litru de bors, 1 buc ceapa, 1 buc morcov, 1 buc radacina patrunj...
 
Bors De Perisoare
1 litru bors, 500 gr carne pentru tocat, 1 buc morcov, 1 buc patrunjel, 1 buc pastirnac, 2 buc ...
 
Bors De Berbec
750 gr carne, 1 litru apa, 1L bors, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ardei gras, 5-6 rosii, 2 lingu...
 
Bors Ardelenesc
Bostanel, fasole verde pastai, cartofi, rosii, morcovi, ceapa, verdeata - leustean de preferinta, sa...
 
Bors De Peste Cu Praz
1 kg de peste, 1 buc ceapa, 1 fir praz, 1 buc radacina patrunjel, 1 buc Telina, 2 - 1/2 litri ap...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare