Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Bors de perisoare Borsuri

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Bors de perisoare

 
Inapoi
Bors de miel
Sus
Borsuri
Inainte
Bors de gaina (moldovenesc)
Titlu
Bors de perisoare
Ingrediente
1 l apa, 1 l bors, un os cu maduva sau cu sita, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 ceapa, sare, leustean, 2 galbenusuri, 2 linguri smantana. Pentru tocatura: 400 g carne moale, 1 ceapa mica, 30 g orez, piper pisat, boia, 1 ou, 2 linguri apa.
Mod de Preparare
Punem osul la fiert, luam spuma si lasam sa fiarba cam 25 minute. Curatam si spalam zarzavatul, il dam pe razatoarea spaciala de zarzavat; taiem ceapa si punem totul in oala in care fierbe osul. cand sunt bine fierte, adaugam borsul (sau zeama de varza). Preparam perisoarele astfel: trecem o data prin masina carnea de porc sau de vaca. Adaugam in tocatura ceapa taiata cat se poate de marunt, orezul spalat in 3 apa reci, sare, putin piper pisat, un varf de cutit de boia si un ou crud. Turnam cu incetul in tocatura si putina apa rece, amestecand totul cat se poate de bine. Muiem mana intr-un vas cu apa rece pentru ca sa nu le lipeasca carnea, si luam din compozitie cate putin,formand perisoare rotunde, de marimea unei nuci mici, carora le dam drumul in bors. Lasam sa fiarba cam 20 minute, incercam orezul daca este fiert. Adaugam leustean tocat marunt. Dregem borsul cu doua galbenusuri si doua linguri smantana.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 10
Voturi: 2
5
Ciorbe & Supe
Borsuri
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 442
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Borsuri
Bors De Crap Cu Zarzavat
1 kg crap, 2,5 l apa, 1 litru bors, 1 buc ceapa, 1 buc morcov, 1 buc radacina patrunjel, 1 buc ...
 
Bors De Gulii
1 kg zarzavat de supa, 1 kg gulii, 1L bors, 100 gr paste fainoase, verdeata, sare ...
 
Bors De Stevie
200 g stevie, 100 g macris, 1 l apa sau zeama de carne, 2 cesti bors, 1 ceapa, 50 g unt, 30 g orez, ...
 
Bors De Stiuca
200 gr stiuca sau lin, 1/2 buc ardei gras, 1/4 buc ceapa rasa, 1/4 l bors, 1 buc rosie mare, sar...
 
Bors De Urzici Cu Hamei
1 kg urzici, 1 kg hamei, 4 cepe, 1 lingura orez, sare, 1 litru bors ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare