Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Budinca de vinete Aperitive cu Vinete

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Budinca de vinete

 
Inapoi
Bubinca de taitei cu carne
Sus
Aperitive cu Vinete
Inainte
Perisoare cu smantana
Titlu
Budinca de vinete
Ingrediente
4 vinete, 300 g carne, 8-9 rosii, 3-4 linguri unt sau untura, 1 lingura sos alb, 2-3 linguri cascaval ras, sare, piper, patrunjel verde
Mod de Preparare
Taiem vinetele in felii lungi, subtiri. Presaram putina sare si le lasam 1 1/2-2 ore sa li se scurga apa amaruie. Zvantam feliile intr-un servet, le presaram cu faina si le prajim in unt, untura sau ulei, dupa gust. Ungem cu unt o cratita de budinca si presaram cu putin pesmet. Pregatim o tocatura, de preferinta din 100 g carne de vaca, 100 g carne de vitel si 100 g carne de porc. Taiem ceapa marunt, o prajim in grasime, adaugam tocatura si o lingurita de faina, o lingura de bulion de rosii sau 4 rosii proaspete fara pielite si fara seminte. Punem sarea si piperul, amestecam bine tocatura si cand a scazut zeama ei, adaugam un polonic de zeama de carne sau apa clocotita. Lasam sa fiarba pana scade din nou. Potrivim gustul. Punem apoi in tocatura 1-1 1/1 lingura de sos alb, nu prea gros, precum si putin patrunjel tocat, si amestecam totul. Alegem din fiecare vanata cate doua felii cu coaja si le asezam cu coaja in afara, pe peretii unei cratite. Pentru fund alegem patru felii cu coaja - si doua rondele (una din coada vinetei si alta din varful ei). Cu aceste felii si cu rondelele prajite tapisam fundul cratitei si completam lipsurile de pe pereti. Punem o lingura de tocatura, o intindem, asezam apoi un rand de felii de vinete, iar tocatura, si asa mai departe. Deasupra punem vinete. Feliile mai lungi, puse in picioare in jurul peretilor cratitei, le indoim peste budinca. Coacem budinca la un cuptor nu prea tare. Este gata in 3/4 de ora. O scoatem din cuptor si o lasam putin sa se racoreasca. In acest timp pregatim cinci rosii taiate in doua, fara pielite si fara seminte. Infierbantam unt proaspat intr-o tigaie, punem rosiile presarate cu sare si cu piper, intoarcem repede pe o parte si pe alta, lasandu-le numai sa se moaie putin, fara sa-si piarda forma. Rasturnam budinca pe o farfurie rotunda. Cea mai frumoasa jumatate de rosie o punem in varf, iar cu celelalte jumatati garnisim budinca de jur imprejur. Fierbem sosul ramas in tigaie pana scade si il turnam deasupra.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 8033
Voturi: 8
1004
Aperitive
Aperitive cu Vinete
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 2694
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Aperitive cu Vinete
Budinca De Vinete
4 vinete, 300 g carne, 8-9 rosii, 3-4 linguri unt sau untura, 1 lingura sos alb, 2-3 linguri cascava...
 
Vinete Cu Maioneza
Un kg de vinete,4 oua,ulei,ceapa,sare si piper dupa gust,mustar ...
 
Caviar De Vinete Cu Maioneza
3-4vinete,o ceapa mica,2-3catei de usturoi,2oua,100-150ml ulei, sare, piper ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare