Caltabosi Preparate din carne de porc

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Toata Tara (alege oras)

Caltabosi

 
Inapoi
Frigarui de momite
Sus
Preparate din carne de porc
Inainte
Pregatirea carnatilor
Titlu
Caltabosi
Ingrediente
Mod de Preparare
Cand taiem porcul, strangem sangele intr-un lighean, in care punem 2-3 linguri de sare si tot timpul cat curge sangele amestecam cu o lingura de lemn ca sa nu se inchege. Pastram apoi sangele pana la intrebuintare. Curatam intestinul gros pana ce nu mai miroase. Preparam apoi sangele: la 6L de sange punem o lingura cu varf de cimbru pisat si cernut, adaugam plamanii si inima fierte si date prin masina de tocat, impreuna cu o bucata de grasime taiata marunt, in care prajim 2-3 cepe. Punem la dispozitie 300-400g orez fiert si rece. Fiebem orezul pana cand incep boabele sa infloreasca. Atunci il strecuram si il clatim cu apa rece (ca sa indpartam amidonul de pe el). Framantam cu mana compozitia pana nu se mai vad bucati de sange inchegat, ci numai o pasta uniforma. Saram si adaugam piper, ienibar, maghiran. Umplem aparatul cu compozitie, apasam usor cu mana stanga pistonul, iar cu mana dreapta potrivim intestinele, ca sa fie umplute uniform. Apoi legam si celalalt capat. Caltabosul nu trebuie sa fie mai lung de 20-25 cm. Fierbem caltabosii in apa clocotita, incet. Impungem cu un ac acolo unde se formeaza umflaturi de aer. Daca nu mai iese sange cand impungem cu acul, inseamna ca sunt gata. Servim caltabosii in zeama lor, fierbinti, cu hrean, sau ii prajim.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 8135
Voturi: 43
189
Mancaruri
Preparate din carne de porc
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 3689
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Preparate din carne de porc
Pregatirea Carnatilor
2 Kg carne, 500g slanina, 2-3 catei de usturoi, cimbru, ienibar, piper, sare, putina apa ...
 
Purcel La Tava Sau La Cuptor
Un purcel, lamaie, sare, piper, ulei, rom, untura, ...
 
Umplutura De Carne
300 g Carne fara oase, 2 Cepe, 60 g Grasime, 60 g Slanina proaspata care se poate inlocui cu 60 g co...
 
Piftie De Porc (racituri)
4 kg picioare de porc, o jumatate de capatana, o ceapa crestata, o capatana de usturoi, sarea ...
 
Cotlete De Porc
1,250 kg cotlete, 1 lingura untura, ulei, ceapa, usturoi, sare, piper...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare



Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate.
mai multe inchide