Cap de vitel umplut Preparate din carne de vita

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Toata Tara (alege oras)

Cap de vitel umplut

 
Inapoi
Blanchete de vitel
Sus
Preparate din carne de vita
Inainte
Cap de vitel rasol
Titlu
Cap de vitel umplut
Ingrediente
1 cap de vitel, 500g umplutura faina pentru carnati, sau umplutura de ficat, diferite sosuri (provansal, de ciuperci, de hrean etc.)
Mod de Preparare
Alegem un cap de vitel intreg, curatat de par si parlit. Il oparim cu apa clocotita. Apoi il punem in apa rece, ca sa se dezmorteasca. Scoatem carnea impreuna cu pielea de pe oase, astfel incat capul intreg sa-si pastreze forma intacta. Dupa ce scoatem pielea capului de pe oase, o spalam, o stergem cu servetelul, o saram inauntru, si o umplem foarte indesat cu umplutura fina pentru carnati sau cu umplutura de ficat. Coasem apoi cu ata la spate, ca sa nu se risipeasca umplutura si ii dam cu mainile forma naturala. Invelim capul intr-un servet, legam pe deasupra cu ata si il punem intr-o oala cu ceafa in jos. Adaugam toate oasele capului si turnam apa, cat sa acopere. Lasam sa fiarba acoperit 3-3(1/2) ore linistit. Cand capul este gata, saram apa fara sa scoatem capul din servet si lasam sa se raceasca, punand deasupra o mica greutate pentru a-i da forma naturala. Apoi luam servetul, scoatem atele, punem capul de vitel pe o farfurie, si acoperim cu un strat subtire de zeama de carne foarte concentrata. Ducem la rece, apoi turnam un nou strat de zeama de carne si de fiecare data ducem capul la rece. Pentru a da capului aspectul natural, punem ochi de albus coagulat, cu o bucatica de capera la mijloc, drept pupila.
Mod de Servire
Capul de vitel se garniseste cu aspic taiat marunt, obtinut din oasele care au fiert in aceeasi oala. Servim cu urmatoarele sosuri: provensal, de ciuperci, sos de hrean cu smantana, etc.
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Mancaruri
Preparate din carne de vita
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 594
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Preparate din carne de vita
Blanchete De Vitel
1 Kg carne, 2 linguri unt, 1 ceapa, 1 litru zeama de carne, 2 cartofi, 10 morcovi, 10 teline, 10 buc...
 
Piept Fript
1,500 Kg piept de vitel, 2 linguri unt sau untura, sare, piper ...
 
Chiftelute
Pentru 10 portii: Portie a doua bucati: 200 g carne de vita, 200 g morcovi, 100 g telina, 100 g pat...
 
Cap De Vitel Cu Vinegreta
1 cap de vitel, zarzavat de supa, vinegreta...
 
Vitel Sote Cu Mazare
750 g carne, 750 g mazare boabe, 2 linguri unt sau untura, sare, piper, patrunjel...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare



Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate.
mai multe inchide