Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Cartofi Frantuzesti Aperitive cu Cartofi

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Cartofi Frantuzesti

 
Inapoi
Sus
Aperitive cu Cartofi
Inainte
Rulouri de sunca cu oua si nuca
Titlu
Cartofi Frantuzesti
Ingrediente
700-800 g cartofi, 4 oua, 200-300 ml smintina, 50 g unt, 30 g pesmet, sare.
Mod de Preparare
Cartofii de marime mijlocie, bine spalati si necuratati de coaja, se fierb acoperit circa 30 min, in apa clocotita cit sa-i cuprinda. In apa, se pune o lingurita de sare ca sa nu se zdrobeasca. Dupa ce s-au fiert, se taie in felii de circa 1/2 cm. Ouale se pun intr-un vas si se fierb cu o lingurita de sare circa 5-6 min, apoi se curata de coaja. Intr-un vas de 1-2 l, uns bine cu unt, se pune jumatate din cantitatea de cartofi. Peste cartofi, se pun 2 oua taiate felii rotunde, presarind cu o jumatate de lingurita de sare fina. Se procedeaza la fel si cu jumatatea cealalta de cartofi, oua si sare. Deasupra, se distribuie jumatate din cantitatea de smintina, pesmetul care a fost infierbintat un minut cu untul. Preparatul se introduce in cuptor sa se infierbinte cu 15 min inainte de servire. Dupa ce s-a scos din cuptor, se pune restul de smintina. Preparatul se serveste ca fel intii sau ca felul doi, asociat cu salata verde sau cu alte salate.
Mod de Servire
Se poate servi si ca garnitura la fripturi calde de orice fel.
Timp Preparare:
30 min.
Punctaj: 16491
Voturi: 131
126
Aperitive
Aperitive cu Cartofi
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 7029
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Aperitive cu Cartofi
Tartine Cu Ciuperci
150 mg unt, 50 g cascaval sau parmezan, 250 g ciuperci, oceapa de marime mijlocie, 2 linguri untdele...
 
Oua Tari Cu Sos Grecesc
4 oua, 50 ml ulei, 2-3 linguri de apa, 1/2 lingurita sare, un virf de cutit cu piper, 15 ml lamiie ...
 
Gogosi Pripite
100 g brinza de vaci, 100 g cascaval ras, 100 g telemea rasa, 2 oua mari, 50 g faina, marar ...
 
Ciuperci Cu Marar
1/2 Kg ciuperci, 100 ml untdelemn, o lingurita cu virf marar taiat marunt, o ceapa, 1/4 suc de rosii...
 
Coltunasi Cu Brinza
Aluatul: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml untdelemn Umplutura: 1/4 kg brinza telemea, un ou...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare