CHIFTELE DIN CARNE Aperitive cu Cartofi

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

CHIFTELE DIN CARNE

 
Inapoi
CASCAVAL LA CAPAC
Sus
Aperitive cu Cartofi
Inainte
CIUPERCI CU MAIONEZA
Titlu
CHIFTELE DIN CARNE
Ingrediente
1/4 kg carne, 50 g franzela, 50 g ceapa, 3-4 catei de usturoi, un ou, piper, patrunjel sau marar, untdelemn, sare fina.
Mod de Preparare
Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata, o clipa, in apa rece si bine stoarsa si cu ceapa taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La tocatura se adauga oul crud, un virf de cutit cu piper, 1/2 lingurita de sare fina, usturoiul taiat marunt si patrunjelul sau mararul taiat marunt; se amesteca bine. Pe o foaie de nailon se pun 1-2 linguri de faina sau pesmet, se ia cite o lingurita cu virf din compozitie, se trece prin faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde si turtite. Se infierbinta tigaia fara grasime 3-4 minute, la foc mijlociu, se pune apoi untdelemn 1/2 cm. si imediat se asaza chiftelele unele linga altele, cite incap, neinghesuite; se rumenesc circa 10 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cind sint gata se scot si se inlocuiesc cu altele, pe masura ce se prajesc. Prajirea trebuie sa dureze circa 10 minute pe fiecare parte. Se pastreaza calde, pe un vas cu apa fierbinte, acoperite.
Mod de Servire
Se servesc calde cu orice garnitura de legume, cu salata de cartofi cu ceapa , cu fasole batuta, varza calita, mincaruri de legume, piure de spanac sau de urzici, cu sos de macris, iar reci cu ardei, rosii, ridichi.
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 8020
Voturi: 5
1604
Aperitive
Aperitive cu Cartofi
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 1760
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Aperitive cu Cartofi
Tartine Cu Cascaval
O franzela, unt, sardele sau pasta de sardele, cascaval, masline, gogosari, galbenus de ou tare ...
 
Oua Tari Cu Sos Grecesc
4 oua, 50 ml ulei, 2-3 linguri de apa, 1/2 lingurita sare, un virf de cutit cu piper, 15 ml lamiie ...
 
Coltunasi Cu Brinza
Aluatul: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml untdelemn Umplutura: 1/4 kg brinza telemea, un ou...
 
Dovlecei Cu Maioneza
2-3 dovlecei mai tineri, sare, 250-300 g maioneza, sau alte sosuri maioneza, ca si la conopida ...
 
Aperitiv Din Brinza De Vaci
1/2 kg brinza de vaci, 150 g smintina proaspata groasa, chimen, ceapa ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare



 

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate.
mai multe inchide