Ciorba de burta 8697 Retete Ciorbe
Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Ciorba de burta Ciorbe

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Ciorba de burta

 
Inapoi
Ciorba de dovlecei
Sus
Ciorbe
Inainte
Ciorba de cartofi
Titlu
Ciorba de burta
Ingrediente
1/2 kg burta curatata, 1/2 kg zarzavat de supa (morcov, patrunjel, telina), o ceapa mare (100 g), 6-8 catei de usturoi, o lamaie, 1-2 galbenusuri, 100 ml smantana, circa 300 g oase vitel, leustean, patrunjel, telina (frunze).
Mod de Preparare
Se procura stomacul intreg, se taie in jumatate, spalandu-se apoi bine, scurs de apa, se presara apoi cu o lingurita cu varf de bicarbonat cu care se freaca bine si se lasa pana a doua zi la rece. A doua zi, se va limpezi din nou in 2-3 ape reci, ramanand alba si fara miros. Stomacul astfel curatat, se pune la fiert in 3 l de apa rece, impreuna cu oasele de vitel si o lingurita rasa de sare. Fierbe in 3-4 ore sau chiar mai mult. Dupa circa 2 ore, se adauga zarzavatul si ceapa taiata in sferturi , fierbandu-se in continuare acoperite la foc mic, pin? cind se inmoaie bine burta, completind cu apa atunci cind aceasta scade. Burta fiarta se scoate din supa, se taie fasii de 1/2 cm pe lungime, iar acestea in bucati lungi de 3-4 cm. Bucatile se pun in supa strecurata, completand cu apa cit dorim sa fie de deasa si lasand sa mai fiarba cateva clocote. Se ia de pe foc, se sareaza, se acreste, dupa gust, cu zeama de lamaie, se drege fierbinte cu galbenus si smantana sau iaurt si se aromeaza cu frunzele mentionate, taiate marunt. Se pun deasupra 2 linguri de untdelemn si usturoiul tocat (sau mai mult, dupa dorinta). In lipsa lamaiei, ciorba se poate acri cu sare de lamaie, otet sau bors. Daca ciorba este prea rara, se pot face galuste din albusul ramas de la galbenusul folosit la dres. Galustele se pun in ciorba, cand aceasta este complet fiarta, inainte de a se lua de pe foc si apoi se finiseaza ca mai sus.
Mod de Servire
Timp Preparare:
45 min.
Punctaj: 1
Voturi: 1
1
Ciorbe & Supe
Ciorbe
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 1306
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Ciorbe
Ciorba Banateana
1 pui sau 1 kg carne vitel, sau miel, 1 morcov, 2 patrunjei, 1 ceapa, 8-10 boabe piper, boia de arde...
 
Ciorba Ca La Radauti
O gaina (mai in etate), 2 legaturi patrunjel, 3 legaturi marar, 1 morcov, 2 cepe medii, 1 gogosar (s...
 
Ciorba De Spanac
1 kg spanac, 2 buc ceapa, 1 buc morcov, 1 buc radacina patrunjel, 1 buc pastirnac, 2 buc carto...
 
Ciorba De Oua
2 morcovi, 1 patrunjel, 1 capatina usturoi, boia de ardei, oua, 3 linguri smintina, 3 linguri otet, ...
 
Ciorba De Burta "complex"
Burta, aprox 2 kg, preferabil de vitel de casa, (burta de comert se spala in var si se pierde gustul...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare