Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Ciorba de miel Ciorbe

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Ciorba de miel

 
Inapoi
Ciorba de perisoare
Sus
Ciorbe
Inainte
Ciorba de hamei
Titlu
Ciorba de miel
Ingrediente
Cap si maruntaie de miel, morcov si patrunjel (circa 250 g), o ceapa de marime mijlocie, o lingura orez, bors, zeama sau sare de lamiie sau otet, un galbenus, 100 ml smintina sau iaurt, sare, tarhon, leustean.
Mod de Preparare
Pentru o ciorba de 3-4 l, este suficient capul, daca acesta este intreg, cu putin git si capetele osoase ale pulpelor, sau circa 1/2 kg alta carne cu mai mult os (piept). Capul intreg cu 1/3 din git, plus capetele osoase ale pulpelor, se pun intr-o oala cu 2 l de apa rece si se lasa la o parte 15 minute, ca sa se dizolve substantele hranitoare care vor da gust si aroma ciorbei. In acest timp, zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn intr-o oala de 5-6 l, amestecind mereu; apoi se adauga carnea cu apa in care a stat si o lingurita de sare. Se fierbe 50-60 minute; se adauga apoi orezul, se amesteca bine, ca sa nu se lipeasca de fundul oalei, si se lasa sa fiarba inca 20 minute. Se acreste, dupa gust, cu bors sau cu alta substanta acra, completind lichidul pina la circa 3 l sau mai mult, daca ciorba este prea deasa, lasind sa mai fiarba citeva clocote. Carnea se scoate de pe oase si se adauga in ciorba. Pentru aroma, este indicat tarhonul sau leusteanul. Cind este complet gata, se mai sareaza dupa gust. Daca se pregateste ciorba in cantitate mai mare, se pun si maruntaie. Plaminii se taie bucati cit se poate de mici, rinichiul se taie in bucatele, ca sa poata intra apa in canale si sa le spele bine. Ficatul se taie in bucati mici si se adauga in ciorba, cind toate sint fierte (se fierbe numai 5 minute, ca sa nu se intareasca). Din cap si maruntaie, se pot pregati circa 8 l ciorba; se maresc cantitatile celorlalte ingrediente proportional cu cantitatea de ciorba, procedind exact ca mai sus.
Mod de Servire
Timp Preparare:
60 min.
Punctaj: 5
Voturi: 1
5
Ciorbe & Supe
Ciorbe
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 832
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Ciorbe
Ciorba De Bulion Cu Carne
1 kg carne de vaca(pulpa sau cu os), 1 radacina telina, 1-2 patrunjei, 1 morcov, 1-2 cepe, 1 lingur...
 
Ciorba De Legume Cu Paste Fainoase Sau Orez
750 g zarzavat variat, 100 g paste fainoase sau 50 g orez, verdeata si leustean, sare, 1-2 linguri o...
 
Ciorba De Peste
1 kg peste, morcov, patrunjel, telina, o ceapa mare, 1-2 ardei grasi, 2 rosii de marime mijlocie, bo...
 
Ciorba De Varza Acra
1L apa, o varza acra, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 3-4 linguri ulei, 2 linguri pasta de rosii, 3-...
 
Ciorba De Bucatele
300-400 g carne, un morcov, un patrunjel, 200 g telina, o ceapa, 2 cartofi, 200 g conopida, sare de ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare