Ciorba de miel 8689 Retete Ciorbe
Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Ciorba de miel Ciorbe

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Ciorba de miel

 
Inapoi
Ciorba de perisoare
Sus
Ciorbe
Inainte
Ciorba de hamei
Titlu
Ciorba de miel
Ingrediente
Cap si maruntaie de miel, morcov si patrunjel (circa 250 g), o ceapa de marime mijlocie, o lingura orez, bors, zeama sau sare de lamiie sau otet, un galbenus, 100 ml smintina sau iaurt, sare, tarhon, leustean.
Mod de Preparare
Pentru o ciorba de 3-4 l, este suficient capul, daca acesta este intreg, cu putin git si capetele osoase ale pulpelor, sau circa 1/2 kg alta carne cu mai mult os (piept). Capul intreg cu 1/3 din git, plus capetele osoase ale pulpelor, se pun intr-o oala cu 2 l de apa rece si se lasa la o parte 15 minute, ca sa se dizolve substantele hranitoare care vor da gust si aroma ciorbei. In acest timp, zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn intr-o oala de 5-6 l, amestecind mereu; apoi se adauga carnea cu apa in care a stat si o lingurita de sare. Se fierbe 50-60 minute; se adauga apoi orezul, se amesteca bine, ca sa nu se lipeasca de fundul oalei, si se lasa sa fiarba inca 20 minute. Se acreste, dupa gust, cu bors sau cu alta substanta acra, completind lichidul pina la circa 3 l sau mai mult, daca ciorba este prea deasa, lasind sa mai fiarba citeva clocote. Carnea se scoate de pe oase si se adauga in ciorba. Pentru aroma, este indicat tarhonul sau leusteanul. Cind este complet gata, se mai sareaza dupa gust. Daca se pregateste ciorba in cantitate mai mare, se pun si maruntaie. Plaminii se taie bucati cit se poate de mici, rinichiul se taie in bucatele, ca sa poata intra apa in canale si sa le spele bine. Ficatul se taie in bucati mici si se adauga in ciorba, cind toate sint fierte (se fierbe numai 5 minute, ca sa nu se intareasca). Din cap si maruntaie, se pot pregati circa 8 l ciorba; se maresc cantitatile celorlalte ingrediente proportional cu cantitatea de ciorba, procedind exact ca mai sus.
Mod de Servire
Timp Preparare:
60 min.
Punctaj: 5
Voturi: 1
5
Ciorbe & Supe
Ciorbe
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 833
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Ciorbe
Ciorba Ca La Radauti
O gaina (mai in etate), 2 legaturi patrunjel, 3 legaturi marar, 1 morcov, 2 cepe medii, 1 gogosar (s...
 
Ciorba De Varza Acra Dreasa Cu Smintina
1L apa, o varza acra, 1 buc Morcov, 1 buc radacina patrunjel, 1 buc ceapa, 2-3 linguri ulei, 2 li...
 
Ciorba De Conopida
1 conopida potrivita, 1 morcov, 2 cepe, 3 galbenusuri, 1 borcan smintina, mujdei de usturoi, eventua...
 
Ciorba Cu Tarhon
1 kg ciolan de porc afumat sau de sira spinarii, o ceapa, o lingura cu orez, o legaturica de tarhon,...
 
Ciorba De Varza Alba
300-500 g carne cu mult os de rata, porc sau vita, morcov, patrunjel si telina, o ceapa mijlocie, o ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare