Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Ciorba de zarzavat cu zeama de varza Ciorbe

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Ciorba de zarzavat cu zeama de varza

 
Inapoi
Ciorba pescareasca
Sus
Ciorbe
Inainte
Ciorba de burta (schimbea)
Titlu
Ciorba de zarzavat cu zeama de varza
Ingrediente
1 l apa, 1 ceasca zeama de varza, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 2 ardei grasi, 2 rosii mari, 2 cartofi mari, 1 fir de praz, 750 g varza acra sau dulce nestoarsa, verdeata, 125 g unt, 5 lingurite faina, sare, piper, bulion de rosii pentru culoare, 2 galbenusuri, 5 linguri smantana
Mod de Preparare
Oparim zarzavatul (pastram un morcov), il taiem marunt ca taiteii si cand clocoteste apa, il punem la fiert cu sare, o bucatica de unt, verdeata, ceapa taiata marunt. Cand zarzavatul este pe 3/4 fiert, adaugam varza taiata subtire si stoarsa. Lasam sa fiarba acoperit pana se moaie varza. Fierbem cartofii separat in apa cu sare si ii punem in oala cand ciorba este gata. Atunci adaugam si rosiile. Morcovul pastrat il radem pe razatoarea deasa si il prajim in grasime pana capata o culoare galbena, frumoasa. Apoi il punem in ciorba. Prajim bulionul de rosii in putina grasime fierbinte si il punem in ciorba. Acrim cu zeama de varza, potrivim sarea si gustul acru. Daca preparam ciorba cu varza dulce, nu acrim cu zeama de varza. Inainte de a servi, scoatem grasimea de pe ciorba si o punem intr-o craticioara. Batem galbenusurile cu smantana, dregem ciorba, o turnam in castron, iar deasupra punem grasimea din craticioara.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 3
Voturi: 1
3
Ciorbe & Supe
Ciorbe
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 574
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Ciorbe
Ciorba Ruseasca Cu Smintina
1 kg carne vaca, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, o telina, o varza, 2 cartofi, 1-2 linguri bulion, 1...
 
Ciorba De Miel Cu Smintina Si Zeama De Lamiie
Capul si bucati de carne de miel, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 ceapa, zeama de lamiie, 1 kg macris, fru...
 
Ciorba De Zarzavat
Morcovi, telina, ardei, ceapa, conopida, varza, fasole verde, dovlecei, patrunjel, telina, ulei, bul...
 
Ciorba De Macris
1 pui sau 1 kg carne vitel sau miel, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 250-300g macris, 3 galbenusuri,...
 
Ciorbita De Vacuta
1/4 kg carne de vacuta, 1 conopida mica, 1 ceapa mica, 2 morcovi mici, 1 patrunjel mic, 1 ardei verd...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare