Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Cozonac "trandafir" cu lapte si lamiie Cozonac

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Cozonac "trandafir" cu lapte si lamiie

 
Inapoi
Umplutura de orez de pasca
Sus
Cozonac
Inainte
Cozonac "trandafir" cu rom si vanilie
Titlu
Cozonac "trandafir" cu lapte si lamiie
Ingrediente
500 gr. faina, 2 oua, 50 gr. + 100 gr. unt, 50 gr. + 100 gr. zahar, 30 gr. drojdie de bere, 1 pahar lapte, un virf de cutit de sare, rom, vanilie, coaja de lamiie
Mod de Preparare
Se amesteca intr-un vas faina cu drojdia dizolvata in lapte, apoi, treptat, cu celalalte ingrediente. Se framinta un aluat, care se lasa la crescut 1 1/2 ora. Se freaca separat 100 gr. unt cu 100 gr. zahar pina devine spuma. Pe planseta presarata cu faina, se intinde aluatul, intr-o foaie groasa de 2 cm. Pe deasupra se pune untul frecat cu zaharul, apoi se stringe foaia, formind un rulou, care se taie in 9 bucati. Fiecare bucata se stringe la unul din capete si se aseaza - una linga alta - cu partea strinsa in jos, intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa sa creasca 1/2 ora, apoi se introduce in tava in cuptor, unde se tine 30-40 minute la foc potrivit. Se obtine o prajitura aspectoasa, ca un buchet de boboci de trandafiri. La citeva minute dupa ce s-a copt, prajitura se scoate din forma, cu grija, pentru ca "trandafirii" sa ramina uniti, si se aseaza pe platou. Cind cozonacul este gata, se toarna deasupra o ceasca de lapte clocotit, indulcit cu 3 linguri de zahar. Se mai tine in cuptor 5-10 minute.
Mod de Servire
Timp Preparare:
180 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Dulciuri
Cozonac
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 1563
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Cozonac
Piine Cu Stafide
150 g unt, 250 g brinza dulce, un pachet zahar vanilat, o esenta de vanilie, 3 linguri lapte, 500 g ...
 
Pasca De Paste
Pentru aluat: o lingura drojdie de bere, 1 kg faina, 8 galbenusuri, coaja de lamiie, o cana cu lapt...
 
Umplutura De Ciocolata Pentru Pasca
100 g ciocolata, 2 linguri cu cacao, 2 linguri cu faina, 4 oua, vanilie, 1 pahar cu lapte, 100 g unt...
 
Cozonac La Tava Cu Visine Si Crema
Aluat: 1/2 cub drojdie, 100 ml lapte, 250 g faina, un praf de sare, 50 g unt moale, 1 ou, 50 g zahar...
 
Umplutura Cu Nuci De Pasca
6 oua, 4 linguri zahar pudra, vanilie, coaja de lamiie, 180 g nuci macinate ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare