Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Cozonac "trandafir" cu vanilie si nuci Cozonac

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Cozonac "trandafir" cu vanilie si nuci

 
Inapoi
Budinca de malai dulce
Sus
Cozonac
Inainte
Cozonac la tava cu visine si crema
Titlu
Cozonac "trandafir" cu vanilie si nuci
Ingrediente
1/2 kg. faina, 5 oua, 375 gr. zahar, 40 gr. drojdie de bere, 1 pahar lapte, 1 lingura rom, un virf de cutit sare, vanilie, coaja de lamiie, 200 gr. nuci, 300 gr. unt
Mod de Preparare
Se dizolva drojdia in lapte, se amesteca cu faina si zaharul si se lasa sa creasca o ora. Cind aluatul este crescut, se adauga ouale unul cite unul, sarea, romul, vanilia si coaja de lamiie. Se amesteca totul si se framinta 10-15 minute, apoi se lasa din nou sa creasca 1/2 ora. Pe planseta cu faina se intinde o foaie din aluat de 1,5 cm, care se unge cu untul frecat spuma. Peste stratul de unt, se presara pe toata foaia, nucile trecute prin masina de tocat sau pisate marunt. Se infasoara foaia, formind un sul, care se taie in 8-10 bucati. Fiecare bucata se stringe la unul din capete si se aseaza - una linga alta - cu partea strinsa in jos, intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa sa creasca 1/2 ora, apoi se introduce in tava in cuptor, unde se tine 30-40 minute la foc potrivit. Se obtine o prajitura aspectoasa, ca un buchet de boboci de trandafiri. La citeva minute dupa ce s-a copt, prajitura se scoate din forma, cu grija, pentru ca "trandafirii" sa ramina uniti, si se aseaza pe platou.
Mod de Servire
Timp Preparare:
195 min.
Punctaj: 8095
Voturi: 29
279
Dulciuri
Cozonac
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 2786
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Cozonac
Pasca De Paste
Pentru aluat: o lingura drojdie de bere, 1 kg faina, 8 galbenusuri, coaja de lamiie, o cana cu lapt...
 
Umplutura Cu Nuci De Pasca
6 oua, 4 linguri zahar pudra, vanilie, coaja de lamiie, 180 g nuci macinate ...
 
Umplutura De Ciocolata Pentru Pasca
100 g ciocolata, 2 linguri cu cacao, 2 linguri cu faina, 4 oua, vanilie, 1 pahar cu lapte, 100 g unt...
 
Pasca Poloneza
15 gr drojdie, o ceasca apa calda, o ceasca zahar, 3 cani lapte cald, 4 cani faina, 6 oua; o ceasca...
 
Cozonac "trandafir" Cu Vanilie Si Nuci
1/2 kg faina, 5 oua, 375 gr zahar, 40 gr drojdie de bere, 1 pahar lapte, 1 lingura rom, un virf d...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare