Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Crochete de gaina Aperitive cu Carne

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Crochete de gaina

 
Inapoi
Crenvursti prajiti
Sus
Aperitive cu Carne
Inainte
Crochete de creier, de sunca, de carne de vitel, de peste (salau, nisetru etc.)
Titlu
Crochete de gaina
Ingrediente
200 g carne de pasare fiarta, 50 g unt, 2 linguri faina, 2 cesti supa de pasare, 4 oua, pesmet, piper, nucsoara, sare
Mod de Preparare
Taiem carnea in cuburi mici. Pregatim apoi sosul. Topim untul intr-o cratita, adaugam faina si amestecam sa nu se arda rantasul. Stingem cu supa de gaina, strecurata, fierbinte, amestecand compozitia ca sa nu ramana cocoloase. Facem astef un sos alb, cu zeama de gaina in loc de lapte. Daca sosul este prea gros, adaugam zeama de carne. Cand sosul este gata, presaram piper si daca este necesar sare; apoi adaugam doua galbenusuri bine amestecate si lasam compozitia sa mai dea cateva clocote (5 min). Luam cratita de la foc, punem bucatelele de carne si amestecam cu o lingura de lemn. Radem putina nucsoara peste compozitie. Pe un fund sau pe o placa de marmura, presarata cu faina, scoatem din compozitie portii cat o nuca. Lasam sa se raceasca. Pregatim doua oua batute si pesmet fin. Cu un cutit muiem crochetele in ou, apoi le batem in pesmet, rostogolindu-le cu podul palmei pe fund, pana capata o forma lunguiata de sarmalute. Asezam crochetele pe o scandura uscata sau pe o farfurie intinsa, putin departate una de alta. Le prajim cu 5 min. Inainte de a le da la masa, in multa grasime incinsa. Cand capata o culoare aurie, scoatem crochetele cu o lingura de sarma si le asezam intr-o tava, acoperita cu o foaie de hartie alba, curata. Daca crochetele crapa in untura, inseama ca untura nu este destul de fierbinte; atunci trebuie sa intarim focul. Daca insa crochetele se innegresc prea repede, untura este prea incinsa si trebuie sa domolim focul.
Mod de Servire
Servim crochetele imediat, pe un servet intins pe o farfurie rotunda, presarate cu patrunjel prajit in untura; altfel se moaie. Crochetele se pot servi si ca fel de mancare, cu garnitura de mazare, pe o farfurie separata. De asemenea ca garnitura la un consome de pasare sau de vaca.
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Aperitive
Aperitive cu Carne
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 644
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Aperitive cu Carne
Drob De Miel In Foaie
Coca: 300g faina, 200g grasime, 1 ou: Umplutura: maruntaie de miel, 3-4 cepe, 6-7 oua, verdeata, cea...
 
Piftie
Picioare de pasare, curcan, gisca, cocos, din cap si sorici de porc, din picioare de vaca si din cap...
 
Chifetlute Cu Carne De Vaca
100 gr carne de vaca, o felie franzela, 1/2 ou, patrunjel verde, sare ...
 
Cornulete Cu Sunca
Aluatul: 1 ceasca caimac, 1 ceasca faina, un praf sare; Umplutura: sunca tocata, 1 ou ...
 
Salata Boeuf Dietetica
100 gr carne de vaca sau de pasare fiarta, zarzavat fiert (1 buc morcov, 1 buc radacina patrunjel...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare