Dulceata de caise sau prune verzi 8846 Retete Conserve De Fructe
Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

DULCEATA DE CAISE SAU PRUNE VERZI Conserve de Fructe

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

DULCEATA DE CAISE SAU PRUNE VERZI

 
Inapoi
CONSERVE DE PRUNE, CIRESE SAU VISINE, PENTRU PLACINTA
Sus
Conserve de Fructe
Inainte
DULCEATA DE CAPSUNE
Titlu
DULCEATA DE CAISE SAU PRUNE VERZI
Ingrediente
1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamiie, vanilie.
Mod de Preparare
Fructele se culeg tinere, cind simburele nu are coaja formata. Se inteapa cu un ac mai gros (2 mm ) in 7-8 locuri (se strapunge dintr-o parte pina in cealalta), tinindu-le in apa rece, pina cind se termina aceasta operatie, ca sa iasa amareala din ele. Dupa aceea, se pun intr-un saculet din tifon simplu, mai larg, (ca sa nu stea inghesuite) care se va introduce in apa clocotita. Se lasa pina cind incepe sa dea primul clocot, apoi se pune repede in apa rece si se lasa 15 minute. Apa rece se schimba de 4-5 ori pe zi, si, de fiecare data, prunele sau caisele se lasa sa stea cite 15 minute. Se pun apoi, in strecuratoare fara saculet, se lasa sa se scurga si se introduc in siropul bine legat, impreuna cu zeama de lamiie (care impiedica zaharisirea) si cu vanilia. Se continua, cum s-a aratat la inceputul capitolului.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Conserve
Conserve de Fructe
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 1810
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Conserve de Fructe
Compot De Prune
Prune, pentru sirop: 400 gr zahar la 1 litru apa ...
 
Compot De Struguri
150 gr miere, 400 gr struguri, 2 cuisoare, apa ...
 
Compot Dietetic De Capsuni
600 gr capsuni congelate, 2 linguri indulcitor, citeva frunze de menta ...
 
Compot De Struguri
150 gr struguri, 1-2 linguri zahar, 1 pahar apa, vanilie ...
 
Dulceata De Melcisori Din Coaja De Portocale
30-40 ml zeama de lamiie sau 50-100 g glucoza, 1/2 kg zahar, 1 kg portocale mici sau cu coaja mai su...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare