Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

DULCEATA DE CAPSUNE Conserve de Fructe

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

DULCEATA DE CAPSUNE

 
Inapoi
DULCEATA DE CAISE SAU PRUNE VERZI
Sus
Conserve de Fructe
Inainte
DULCEATA DE COACAZE ROSII SAU ALBE
Titlu
DULCEATA DE CAPSUNE
Ingrediente
1 kg capsune, 1 kg zahar, 1/2 l apa, 30-50 ml zeama de lamiie sau 100 g glucoza, vanilie, rom.
Mod de Preparare
Capsunele curatate de codite se tin in apa de var 30 minute, apoi se limpezesc in strecuratoare la un jet de apa. Se pun in siropul bine legat, ca pentru dulceata de struguri si se fierb, pina cind se leaga din nou siropul. Inainte de a se lua de pe foc, se pune zaharul vanilat si o lingura cu rom. Se fierb pina cind se leaga din nou siropul si capsunile plutesc in el pina la fundul cratitei (cind se ia de pe foc). Se face proba, daca siropul este legat si, daca este gata, cratita se ia de pe foc si se aduna spuma. Dulceata se lasa sa se raceasca acoperita si apoi se pune in borcane.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 13
Voturi: 3
4
Conserve
Conserve de Fructe
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 1160
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Conserve de Fructe
Compot De Mere
3-4 mere, 150 g zahar, 2 pahare apa, 1 bucatica scortisoara, 2 cuisoare ...
 
Compot De Caise
1 kg caise tari, 200 g zahar, 3 pahare apa, 1 lingurita zeama de lamiie ...
 
Compot De Gutui
4 kg gutui, 1 kg zahar, cca 4 l apa, 1/2 baton vanilie sau vanilina ...
 
Coji De Portocale Confiate
700 g coji de portocale, 1 kg zahar si 300 g glucoza sau zeama de la o lamiie mare (50 ml) ...
 
Compot De Prune
Prune, pentru sirop: 400 gr zahar la 1 litru apa ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare