Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

DULCEATA DE COACAZE ROSII SAU ALBE Conserve de Fructe

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

DULCEATA DE COACAZE ROSII SAU ALBE

 
Inapoi
DULCEATA DE CAPSUNE
Sus
Conserve de Fructe
Inainte
DULCEATA DE FRAGI, ZMEURA SAU MURE
Titlu
DULCEATA DE COACAZE ROSII SAU ALBE
Ingrediente
1 kg zahar,1 kg coacaze rosii, 30-50 ml zeama de lamiie, 1/2 l apa.
Mod de Preparare
Dulceata se face din coacaze rosii, sau albe cu boabele mai mari, care au numai 1-2 seminte. Coacazele contin o mare cantitate de pectina (care incheaga siropul), de aceea la 1 kg zahar se pun numai coacazele care rezulta dintr-un kg cintarit, dupa ce boabele s-au desprins de pe ciorchini, fara sa se scoata simburii. Simburii se scot cu o scobitoare sau cu o sirma subtire inoxidabila, indoita ca un ac de par. Siropul se leaga exact ca pentru dulceata de struguri si se fierbe la fel, fara sa se lege prea mult. Siropul se leaga exact ca pentru dulceata de struguri si se fierbe la fel, fara sa se lege prea mult. Siropul va fi in cantitate mare, dar cind se va raci, se va gelifica, formind o masa gelatinoasa impreuna cu fructele, cu gust acrisor.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 5
Voturi: 1
5
Conserve
Conserve de Fructe
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 1507
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Conserve de Fructe
Compot De Gutui
4 kg gutui, 1 kg zahar, cca 4 l apa, 1/2 baton vanilie sau vanilina ...
 
Compot De Prune
Prune, pentru sirop: 400 gr zahar la 1 litru apa ...
 
Compot De Pepene Galben
5 felii de pepene galben, 2 pahare apa, 250g zahar, zeama de la o lamiie ...
 
Dulceata De Capsune
1 kg capsune, 1 kg zahar, 1/2 l apa, 30-50 ml zeama de lamiie sau 100 g glucoza, vanilie, rom ...
 
Compot De Pere
150 gr pere, o lingura zahar, 1 pahar apa, vanilie ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare