Gasca cu fasole uscata(casulet) 9796 Retete Preparate Din Carne De Pasare
Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Gasca cu fasole uscata(casulet) Preparate din carne de pasare

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Gasca cu fasole uscata(casulet)

 
Inapoi
Rata la frigare
Sus
Preparate din carne de pasare
Inainte
ARDEI PENTRU UMPLUT
Titlu
Gasca cu fasole uscata(casulet)
Ingrediente
1/2 gasca, 1/2 lingura unt sau untura (sau grasime de gasca), 1/2 kg fasole uscata, 200g costita, 1 pereche debretini, 1 ceapa, cateva felii de morcov si de telina, 1/2-1 lingura faina, 2 linguri bulion de rosii, 1/2 paharel de vin, 1 polonic apa clocotita, 1 foaie dafin, sare, cateva boabe de piper.
Mod de Preparare
Taiem gasca in bucati egale, dam sare si piper si prajim bucatile intr-o tigaie cu unt sau cu untura. Asezam gasca intr-o cratita. In tigaia unde am prajit carnea, punem o ceapa tocata, morcov, telina si faina pe care o amestecam cu zarzavatul. Adaugam bulion de rosii si vin, amestecam bine totul in tigaie si turnam putina apa clocotita. Lasam sa fiarba si punem acest sos nestrecurat peste gasca, in cratita. Punem o foaie de dafin, cateva boabe de piper si acoperim cratita, ca sa fiarba mancarea incet, la foc domol. Alegem fasole uscata, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Cand este pe jumatate fiarta, adaugam costita taiata in felii si debretinii ca sa fiarba intregi cu fasolea. Apoi intr-un vas de sticla rezistenta la foc sau intr-o cratita, punem la fund fasolea, iar deasupra costita si debretinii. Luam cu o furculita bucatile de gasca pe jumatate fierte si le asezam peste fasole, costita si debretini. Strecuram soul carnii in vas peste fasole. Potrivim sarea si piperul, acoperim mancarea si dam la cuptor mai moale ca sa fiarba. In 1-1/2 ora gasca si fasolea sunt gata. Cand carnea este fiarta si mancarea bine scazuta, scoatem si lasam sa se racoreasca putin, apoi servim la masa. Inainte de a servi, taiem debretinii in felii de un deget si aranjam astfel ca sa se vada totul: gasca, costita si debretinii.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 5
Voturi: 1
5
Mancaruri
Preparate din carne de pasare
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 2739
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Preparate din carne de pasare
Pui Fript Taraneste
Pui, smantana ...
 
Gasca Cu Fasole Uscata(casulet)
1/2 gasca, 1/2 lingura unt sau untura (sau grasime de gasca), 1/2 kg fasole uscata, 200g costita, 1 ...
 
Gaina Cu Gutui
1 gaina, 1 kg gutui, 1 lingura unt sau untura, 1 lingura faina, 2 cesti de apa, 10 bucatele zahar, s...
 
Sote De Pipote
Pentru 10 portii: 3 kg pipote, 250 ml ulei, 250 g ceapa, 100 g pasta de tomate, 100 ml vin, 500 g r...
 
Pui Cu Rosii
2 pui, 1kg rosii, 2 linguri unt sau untura, 1 ceapa, 1 pahar apa, zahar dupa gust, 1-1 1/2 lingura f...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare