Gasca salbatica la tava Vanat

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Toata Tara (alege oras)

Gasca salbatica la tava

 
Inapoi
Friptura de iepure inabusita
Sus
Vanat
Inainte
Iepure cu masline
Titlu
Gasca salbatica la tava
Ingrediente
Gasca salbatica, 100 ml otet, 300 ml apa,20 ml vin rosu, cateva felii de morcovi, ceapa, telina, radacina de patrunjel, foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, sare, dupa gust.
Mod de Preparare
Dupa ce a fost vanata, gasca salbatica se curata de pene, se trece prin flacara, apoi se freaca cu malai si se spala doar pe deasupra. Se scot maruntaiele, oprind numai inima si ficatul, restul se arunca. Se taie in sferturi gasca si se pune intr-un vas, pentru marinare. Separat, se pregateste prin fierbere marinata din 100 ml otet diluat cu 300 ml apa si 20 ml vin rosu, cateva felii de morcovi, ceapa, telina, radacina de patrunjel, foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, sare, dupa gust. Se fierb intr-un vas acoperit cca 10 minute, apoi se toarna fierbinte peste gasca si se acopera vasul. Daca nu se prepara gasca in aceeasi zi, marinata se raceste si apoi se toarna peste carnea de gasca si se pastreaza la loc racoros cca 2—3 zile, intorcand carnea in timpul macerarii cel putin o data pe zi. Cand se scoate din marinata, carnea se sterge, se pune intr-o tava smaltuita, se unge cu untura, se toarna putina apa si se pune in cuptorul incins. In timpul inabusirii se intorc bucatile de carne pentru o rumenire uniforma. Daca este mai tare, carnea se stropeste din cand in cand cu zeama ramasa de la marinare si se continua frigerea (inabusita), pana este gata, (cca 2 — 3 ore, cand gasca este batrana). Cand este gata, se scot bucatile si se asaza in vasul de servire, strecurand (prin pasare) sosul peste carne. Se serveste cu diferite garnituri (cartofi prajiti, piure de cartofi, galuste, varza calita etc). Gasca salbatica se poate pregati si cu masline sau ciuperci.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 32
Voturi: 9
4
Mancaruri
Vanat
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 1882
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Vanat
Mincarica Orientala Din Carne De Vinat
600 gr carne de caprioara, iepure, etc, 3 linguri margarina, 2 cepe, 1 mar mare, 1 banana, un pumn s...
 
Friptura De Iepure Sote Vinatoresc
1/2 de iepure, 2 linguri ulei, 1/2 lingura faina, 50 g unt, 1 pahar cu vin alb, 3 cepe, 2 ciuperci...
 
Tocana Din Carne De Caprioara
Pentru 10 portii: 2 kg carne de caprioara, 1 kg ceapa, 50 g usturoi, 2 foi de dafin, piper boabe, e...
 
Tocana De Mistret Tanar
1,5 kg carne mistret tanar, 3 morcovi, 2 cepe, 2-3 catei de usturoi, 1 pahar marwe de vin, 60 g unt,...
 
Friptura De Iepure Inabusita
Pentru 10 kg carne de iepure: 50 g usturoi, 500 g slanina, 100 ml ulei, 400 ml vin rosu, 4 foi de da...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare



Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate.
mai multe inchide