Gulas unguresc Preparate din carne

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Toata Tara (alege oras)

Gulas unguresc

 
Inapoi
Ghiveci national
Sus
Preparate din carne
Inainte
Maduva impletita la gratar
Titlu
Gulas unguresc
Ingrediente
750 g carne, 250 g costita de porc afumata, 2 linguri bulion de rosii, 1 ceapa, 10 cartofi, 10 linguri smantana, 1 1/4 ceasca bulion de carne, unt sau untura pentru prajit, 2 linguri faina, sare, boia, 10 galustele fierte
Mod de Preparare
Alegem carne moale, o curatam si o batem usor, o taiem in cuburi mici, presaram sare, boia si faina, pe doua parti (care vin fata in fata) si prajim cu ceapa rumenita mai inainte in sucul ei (ca la Befstroganov, vezi reteta). Oparim costita afumata, radem partile innegrite, o rumenim in grasime si o taiem in cuburi mici ca si carnea, lasand-o cu soriciul. Intr-o cratita adanca asezam carnea, slanina si cartofii taiati ca feliile de portocala si opariti (cei noi se pun cruzi). Turnam apoi un sos de smantana (ca la Befstroganov, vezi reteta), acoperim cratita cu capacul si lasam sa fiarba inabusit 1/2 ora, de preferinta in baia de apa. Cu 10 minute inainte de a servi gulasul, adaugam restul de smantana fiarta putin inainte, apoi galustelele fierte separat (vezi reteta) si lasam totul sa stea inabusit la foc cateva minute. Nu punem toata smantana dintr-o data in sos pentru ca sa nu se transforme in unt.
Mod de Servire
Cand se serveste se presara deasupra verdeata tocata.
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 19
Voturi: 4
5
Mancaruri
Preparate din carne
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 1953
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Preparate din carne
Carnati
Spetele (pulpele din fata) de porc; burta (bletul); ceafa de minzat; condimente: sare, piper; usturo...
 
Sarmale In Foi De Varza Acra Cu Carne
Varza acra cca 1,5 kg; 1/2 kg carne de porc, 200 g ceafa de porc afumata, 50-100 g orez,100 g ceapa,...
 
Vinegreta De Carne
500 g carne fiarta sau fripta, pentru rest aceleasi cantitati ca la vinegreta de peste ...
 
Perisoare Din Piept De Pasare Cu Suc De Rosii
Perisoarele:250 g piept de pui, 50 g orez, 50 g ceapa, 3 linguri untdelemn, 2 linguri apa rece, un o...
 
Consome De Carne
1,500-2 kg carne (rasol de la coada), 3 l apa, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 praz, 1 telina...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare



Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate.
mai multe inchide