Iepure cu masline Vanat

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Iepure cu masline

 
Inapoi
Gasca salbatica la tava
Sus
Vanat
Inainte
Mancare de iepure cu ciuperci
Titlu
Iepure cu masline
Ingrediente
Pentru 10 kg carne de iepure: 500 g ceapa, 500 g morcovi, 500 g telina, 400 ml ulei, 150 g pasta de tomate 500 ml vin rosu, 300 g masline, 50 g usturoi, 2 foi de dafin, 100 g lamaie, piper boabe, cimbru, sare, preferinta.
Mod de Preparare
Vanatul trebuie lasat cateva zile la fezandat pentru fragezire. In cazul in care vinatul este tanar, se pune la fezandat numai 2—3 ore. Carnea se curata, se sterge (nu se spala) si se transeaza in bucati, dupa cum urmeaza: pentru friptura — pulpele si muschii spatelui, pentru mancare — pulpele din fata (spete). Pasarile salbatice mari: rata, gisca, cocorul, lisita; se taie in sferturi. Se sareaza vanatul, se pune intr-un vas si se adauga toate componentele (ceapa curatata si taiata inele, telina curatata, spalata si taiata felii subtiri. Se amesteca toate componentele cu carnea, se acopera si se lasa la marinat 2—3 ore, la loc racoros sau se tine la frigider 2 — 3 zile, in functie de timpul pregatirii. Prin fezandare carnea de vanat devine mai frageda, capata un gust si un miros mai placut. Cand se scoate din bait, se scurge de zeama care s-a format. Carnea pentru friptura se impaneaza cu slanina si cu catei de usturoi. Baitul se strecoara si se adauga in mancare, cu care se fierbe 5 — 6 minute, se condimenteaza cu piper si sare, apoi se pune intr-o cratita cu grasime si adaos de apa. Se acopera si se inabusa pana este bine patrunsa. In timpul inabusirii se amesteca, si se mai adauga vinul, iar spre sfarsit zeama si toate componentele de la macerare, dupa care se mai fierbe 10—15 minute. Se scoate din marinata se zvinta, se portioneaza, se inabusa in uleiul infierbintat pana se rumeneste si se asaza in alt vas cu capac. In uleiul ramas se inabusa ceapa, morcovii, telina taiate in felii subtiri. Dupa inabusire se adauga foile de dafin, piperul boabe, cimbrul, usturoiul taiat marunt, vinul (stropit) si putina apa pentru a fierbe timp de 30—40 minute. Cand componentele au fiert si s-a format un sos, se strecoara peste carne pasandu-se bine. Carnea (cu sosul respectiv) se mai fierbe pana se patrunde bine. Se adauga maslinele care au fost desarate in apa rece si apoi oparite, feliile de lamiie fara coaja si se mai fierbe 5 — 6 minute.
Mod de Servire
Se serveste calda sau rece.
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Mancaruri
Vanat
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 774
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Vanat
Fazan Fript
Un fazan, o felie de slanina proaspata, sare, un paharel de vin alb ...
 
Tocana De Mistret Tanar
1,5 kg carne mistret tanar, 3 morcovi, 2 cepe, 2-3 catei de usturoi, 1 pahar marwe de vin, 60 g unt,...
 
Prepelite Inabusite
4 prepelite, 4 foi de vita, 4 felii de slanina, sare, o lingura unt, 2-3 rosii, 1 pahar vin, o foaie...
 
Rata Salbatica Cu Gutui
2 kg carne de rata, 2 kg gutui, 200 g zahar, 200 g unt, 100 g faina, 100 g pasta de tomate, 100 g la...
 
Marinata (bast) Pentru Fezandare De Durata
Pentru 10 kg carne de vanat (iepure): 1 l vin rosu, 50 ml otet de vin, 1 l apa, 100 g ceapa, 100 g m...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare



 

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate.
mai multe inchide