Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Magiun Dulceata

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Magiun

 
Inapoi
Gem asortat
Sus
Dulceata
Inainte
Marmelada de mere, pere, prune si piersici
Titlu
Magiun
Ingrediente
4 kg prune coapte, 1 kg zahar, 4 g acid salicilic (8 aspirine)
Mod de Preparare
Se spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de carne (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care in prealabil fusese unsa pe fund cu putin ulei si incinsa bine. Daca fructele sunt foarte coapte si au multa zeama, se pot fierbe si mai mult. Magiunul (gem de prune) trebuie sa fie destul de dens (mai dens ca un gem de caise de exemplu). Zaharul se pune cu 10 minute inainte de al lua de pe foc. In final se adauga acidul salicilic.
Mod de Servire
Se serveste pe paine, umplutura pentru clatite sau gososi
Timp Preparare:
180 min.
Punctaj: 74
Voturi: 17
4
Dulciuri
Dulceata
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 2069
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Dulceata
Marmelada De Morcovi
1 kg morcovi, 1 kg zahar, 3 lamai...
 
Dulceata De Visine Si Cirese
1 kg visine sau cirese, 1 kg zahar, 1pahar apa...
 
Dulceata De Pepene Galben
1 kg de pepene galben (dupa ce a fost curatat), 1 kg zahar, 500 ml apa, zeama e la o lamaie, 2-3 pli...
 
Gem Asortat
1 kg din fiecare fel de fructe: prune, mere,pere, piersici, struguri tamiioasa, 400g zahar pentru fi...
 
Dulceata De Piersici
1 kg zahar, 30-50 piersici dupa marime, 2 linguri zeama de lamiie, 1 baton vanilie, 4 pahare apa ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare