Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Mamaliga cu branza la cuptor Preparate cu mamaliga

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Mamaliga cu branza la cuptor

 
Inapoi
Macaroane cu brinza
Sus
Preparate cu mamaliga
Inainte
Oua umplute
Titlu
Mamaliga cu branza la cuptor
Ingrediente
Pentru 10 portii: 20 oua, 800 g telemea, 250 g unt, 800 g malai, 30 g sare.
Mod de Preparare
Intr-un vas cu apa in clocot si sare se adauga progresiv, sub forma de ploaie, malaiul cernut si se bate cu telul. Se continua fierberea la foc potrivit, amestecand pana dispar cocoloasele si devine mai consistenta, dupa preferintele fiecaruia. Cand este aproape gata, se adauga untul si sa mai amesteca o data. Se rade telemeaua si sa unge o tava cu unt. Dupa ce este gata mamaliga, se pune in tava, asezand cate un rand de mamaliga si unul de branza. Se repeta operatia in straturi alternative, astfel incat deasupra si fie mamaliga, in care se formeaza cuiburi cu un polonic mic si se sparge cate un ou, apoi se introduce tava la cuptor, unde se tine cca. 10 - 15 minute. Cand este gata rumenita, se scoate din cuptor si se portioneaza cate doua oua la portie.
Mod de Servire
Se servesc calde pe platou sau in farfurie.
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 10
Voturi: 3
3
Mancaruri
Preparate cu mamaliga
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 1508
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Preparate cu mamaliga
Sufleu De Malai
2 pahare malai, 100 gr brinza telemea, 2 oua, 2 linguri unt, sare ...
 
Balmus
400 g malai, 1 1/4 l lapte indoit cu apa, 200 g brinza de oi(burduf), sare, smintina (facultativ) ...
 
Balmus (brinza De Oi Si Mamaliga)
1 pahar apa, 1 pahar lapte, 3 linguri brinza de oi rasa, malai, sare, 1 pahar smintina ...
 
Mamaliguta La Cuptor
3 pahare lapte, malai, sare, 250 gr brinza de oi, 200 gr unt, 3 oua ...
 
Mamaliga Obisnuita
300 g malai, 1 lingurita rasa sare, 1 l apa ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare