Mancare de iepure cu ciuperci Vanat

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Mancare de iepure cu ciuperci

 
Inapoi
Iepure cu masline
Sus
Vanat
Inainte
Marinata (bait) pentru fezandare rapida
Titlu
Mancare de iepure cu ciuperci
Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,500 kg carne de iepure, 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g fierte, 200 g ceapa, 200 ml ulei, 200 ml vin, sau smantana, 2 leg. patrunjel verde, sare, piper pisat, dupa gust.
Mod de Preparare
Se sareaza vanatul, se pune intr-un vas si se adauga toate componentele (ceapa curatata si taiata inele, telina curatata spalata si taiata felii subtiri. Se amesteca toate componentele cu carnea, se acopera, si se lasa la marinat 2—3 ore, la loc racoros sau se tine la frigider 2 — 3 zile, in functie de timpul pregatirii. Prin fezandare carnea de vanat devine mai frageda, capata un gust si un miros mai placut. Cand se scoate din bait, se scurge de zeama care s-a format. Carnea pentru friptura se impaneaza cu slanina si cu catei de usturoi. Baitul se strecoara si se adauga in mancare, cu care se fierbe 5 — 6 minute, se condimenteaza cu piper si sare, apoi se pune intr-o cratita cu grasime si adaos de apa. Se acopera si se inabusi pana este bine patrunsa. In timpul inabusirii se amesteca, si se mai adauga vinul, iar spre sfarsit zeama si toate componentele de la macerare, dupa care se mai fierbe 10—15 minute, apoi se zvanta, se portioneaza si se inabusa in ulei, cu putina zeama de la bait. Dupa inabusire, carnea se scoate si se asaza in alt vas cu putina zeama in care s-a marinat. In uleiul ramas se inabusa ceapa taiata marunt. In timpul inabusirii se adauga ciupercile taiate lamele si se continua fierberea. Cand sunt gata se pun in vasul cu carne cu putina zeama de la marinata, apoi se fierb pana ce carnea este bine patrunsa. Spre sfarsitul fierberii se adauga piperul pisat, sare, vinul sau smantana. La servire se presara patrunjel verde taiat marunt. Dupa preferinta, se pot adauga la zarzavat si alte legume cartofi, ardei gras, rosii, etc., acestea pregatindu-se odata cu zarzavatul.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Mancaruri
Vanat
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 824
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Vanat
Pulpa De Caprioara La Tava
1 - 1 1/2 kg pulpa de caprioara, 100 g slanina, 2-3 linguri vin, sare Pentru marinata: un pahar de ...
 
Marinata (bast) Pentru Fezandare De Durata
Pentru 10 kg carne de vanat (iepure): 1 l vin rosu, 50 ml otet de vin, 1 l apa, 100 g ceapa, 100 g m...
 
Cotlet De Porc Mistret La Tava
Cotlet sau fileu de porc mistret...
 
Fazan Fript
Un fazan, o felie de slanina proaspata, sare, un paharel de vin alb ...
 
Prepelite Inabusite
4 prepelite, 4 foi de vita, 4 felii de slanina, sare, o lingura unt, 2-3 rosii, 1 pahar vin, o foaie...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare



 

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate.
mai multe inchide