Muschi la tava
|
|
|
|
Sus |
Preparate din carne |
|
|
|
|
|
Ingrediente |
1,500 kg muschi, 100 g slanina, 500 g zarzavat, morcov, telina, praz, patrunjel, 1 lingura unt sau untura, 1/2 ceasca bulion de carne, sare, piper, dupa gust |
|
Mod de Preparare |
Curatam carnea si o stergem cu un servet ud fara sa o spalam.
Impanam pe ambele parti cu slanina sau invelim cu slanina muschiul si il legam cu sfoara, dandu-i forma regulata (la fel de groasa pe toata lungimea). Apoi dam sare si piper. Punem muschiul la tava, turnam deasupra unt fierbinte, adaugam zarzavat taiat marunt si dam la cuptor incins.
Dupa ce muschiul se rumeneste, domolim focul.
La sfarsit turnam in tava bulionul de carne si udam mereu friptura cu sosul care se formeaza.
Scoatem muschiul, desfacem sfoara si lasam friptura sa se racoreasca putin pe masa. Apoi, cu un cutit ascutit, taiem felii subtiri pe care le asezam in farfurie, dupa forma muschiului.
Luam grasimea de prisos de pe sos si il strecuram, servindu-l la friptura.
Impanatul fripturii tinde sa fie inlocuit cu invelitul in slanina, deoarece prin intepaturile facute se scurge sucul carnii. |
|
|
|
|
|
|
Alte Retete Preparate din carne
|
|
Mititei
|
750 g carne, 2 g bicarbonat, piper, usturoi, mirodenii... |
|
Bulion De Carne La Minut
|
Pentru o persoana se iau:
300-400 g carne macra, rasol fara os sau cap de muschi sau 1/4 gaina, 3-4... |
|
Perisoare Cu Smintina
|
Perisoarele:circa 1/4 kg piept de pasare, 50 g franzela, un ou sau 1-2 albusuri, 50 g ceapa,25 g fai... |
|
Telina Umpluta Cu Carne
|
10 teline, 500 g carne, 5 linguri unt sau untura, 4 cepe, 1 felie de paine, sare, piper dupa gust, p... |
|
Drob De Miel
|
Ficatul, plaminii, splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg (gata taiat), 150 g ceapa, 100 g franz... |
|
|
|
|
|