Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Parfait cu capsuni si fistic Inghetate

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Parfait cu capsuni si fistic

 
Inapoi
Inghetata vanilata
Sus
Inghetate
Inainte
Parfait de cacao
Titlu
Parfait cu capsuni si fistic
Ingrediente
(pentru 6 portii): 60 g boabe de fistic (intregi, fara coaja), 4 linguri apa, 80 g zahar, 500 g capsuni, 100 g zahar pudra, 5 galbenusuri, 400 ml frisca, 1 zahar vanilat
Mod de Preparare
Se prajesc boabele de fistic. Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul cu apa, se incorporeaza fisticul si se toarna amestecul intr-o tava unsa. Se lasa sa se raceasca, se rastoarna pe un fund de lemn si se marunteste cu un cutit. Se spala capsunile, se indeparteaza coditele, apoi se zdrobesc si se amesteca cu 30 g de zahar pudra. Separat, se freaca galbenusurile cu restul de zahar pe baie de apa, pana ce se ingroasa. Se iau de pe foc si se freaca inca 5 minute, pana ce se raceste crema. Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat si se incorporeaza in crema mai intai piureul de capsuni, apoi zaharul caramelizat si la urma frisca. Se tapeteaza o forma de chec cu o folie de plastic (o punga taiata), se toarna in ea compozitia si se lasa peste noapte in congelator. Se scoate parfait-ul din tava, se indeparteaza folia si se taie felii groase de circa 1,5 cm. Se poate garnisi cu frisca si capsuni.
Mod de Servire
Timp Preparare:
30 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Dulciuri
Inghetate
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 1521
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Inghetate
Parfe De Ciocolata Cu Frisca
1L lapte, 4 galbenusuri, 300g zahar, 100g ciocolata, 1L frisca batuta ...
 
Inghetata De Alune Cu Ciocolata
150 g zahar tos, 3 oua, 1/2 l lapte, 100 g alune, 2 batoane (sau o jumatate dintr-o bucata) ciocolat...
 
Inghetata De Visine Cu Zeama De Lamiie
1L zeama de visine, 350 g zahar, 1 pahar apa, zeama de la 1 lamiie ...
 
Parfait De Cacao
70 gr cacao, 100 gr zahar, 4 oua, 400 gr frisca ...
 
Inghetata De Iaurt
500 gr iaurt, 1 lamiie, 3-4 linguri zahar ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare