Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Pasca de Paste Cozonac

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Pasca de Paste

 
Inapoi
Pasca cu smintina
Sus
Cozonac
Inainte
Pasca poloneza
Titlu
Pasca de Paste
Ingrediente
pentru aluat: o lingura drojdie de bere, 1 kg. faina, 8 galbenusuri, coaja de lamiie, o cana cu lapte dulce, 300 gr. zahar, 200 gr. unt. Pentru umplutura: 1 kg. smintina groasa, 3 galbenusuri, vanilie, coaja de lamiie, 100 gr. stafide, 300 gr. zahar, sare
Mod de Preparare
Se framinta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte ca un sul. Cu aceasta se face coroana in jurul unei cratite unse cu unt. In mijlocul vasului se pune o parte din umplutura ceva mai inalta decit aluatul. Se da vasul la cuptor si se coace ca orice cozonac. Din cantitatea respectiva se realizeaza 3-4 bucati de pasca. Umplutura se realizeaza combinind zaharul, stafidele, coaja de lamiie, citeva fructe confiate, vanilia si galbenusurile frecate separat cu smintina. Cind aluatul este rumenit, pasca este coapta. Se pune peste gura cratitei un platou, se rastoarna pasca, apoi, cu grija, se intoarce pe o farfurie.
Mod de Servire
Timp Preparare:
210 min.
Punctaj: 8000
Voturi: 1
8000
Dulciuri
Cozonac
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 1279
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Cozonac
Cozonaci Argeseni
1 kg faina, 4 oua, 250 ml ulei, 250 ml lapte, 300 g zahar, 50 g drojdie, un varf de sare, 100 g zaha...
 
Umplutura Cu Nuci De Pasca
6 oua, 4 linguri zahar pudra, vanilie, coaja de lamiie, 180 g nuci macinate ...
 
Cozonac La Tava Cu Visine Si Crema
Aluat: 1/2 cub drojdie, 100 ml lapte, 250 g faina, un praf de sare, 50 g unt moale, 1 ou, 50 g zahar...
 
Piine Cu Fructe
150 g pere uscate, 200 g prune uscate, cite 100 g caise uscate, curmale, smochine, 100 g alune, 250 ...
 
Pasca Poloneza
15 gr drojdie, o ceasca apa calda, o ceasca zahar, 3 cani lapte cald, 4 cani faina, 6 oua; o ceasca...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare