Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Pateu de ficat Alte preparate

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Pateu de ficat

 
Inapoi
Ficat de miel la gratar
Sus
Alte preparate
Inainte
Rinichi de vaca inabusit
Titlu
Pateu de ficat
Ingrediente
500 g ficat de vitel, 500 g slanina, 1 paharel vin, 4-5 oua, 1 ceapa, sare, piper
Mod de Preparare
Curatam de pielite ficatul de vitel si il spalam, schimband de cateva ori apa. Apoi il taiem in bucati mici. Taiem slanina buna, nesarata. Taiem si spalam ceapa, o punem intr-o tigaie adanca, adaugand toata slanina taiata si asezam tigaia pe plita, la foc bun. Amestecam. Cum incepe slanina sa se topeasca, punem in ea ficatul de vitel, tragem tigaia la marginea plitei, unde o tinem pana cand ficatul capata o culoare lucie, frumoasa. Atunci scoatem ficatul si il punem in alt vas. Lasam sa se raceasca atat slanina, cat si ficatul. Trecem de doua ori prin masina ficatul rece, apoi il pisam in piulita de piatra, adaugand putin cate putin toata slanina rosie. Pe urma trecem totul printr-o sita rara, punem compozitia intr-o cratita si o batem cu o lopatica adaugand in acest timp cate un ou crud, intreg, si cate putin vin alb. Dupa ce punem toate ouale si dupa ce batem bine ficatul, ca sa capete culoare alba frumoasa, il asezam pe o farfurie, il netezim cu un cutit muiat in unt topit si il dam la gheata pana il servim la masa. Garnisim cu aspic tocat marunt sau imbracam pateul in aspic. Aceasta compozitie se mai poate intrebuinta la prepararea pateurilor de aluat, la umplutul pasarilor si al vanatului. Se poate pregati si din ficat de purcel tanar.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Mancaruri
Alte preparate
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 477
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Alte preparate
Oua Umplute
6 oua, 200 g smantana, 1 pahar de ceapa verde taiata marunt, marar ori patrunjel, sare ...
 
Oua In Forme
10 oua, 100 g unt, 2 linguri parmezan ras, zeama de carne, sare...
 
Rinichi De Vaca Inabusit
500 g rinichi, 100 g unt sau untura, 1 ceapa, smantana...
 
Omleta
Pentru 5 portii: 10 oua, 100 ml ulei, sare dupa gust ...
 
Pateu De Ficat
500 g ficat de vitel, 500 g slanina, 1 paharel vin, 4-5 oua, 1 ceapa, sare, piper...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare