Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Piftie de porc (Racituri) Preparate din carne de porc

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Piftie de porc (Racituri)

 
Inapoi
Fasole cu carne afumata
Sus
Preparate din carne de porc
Inainte
Purcel de lapte la frigare
Titlu
Piftie de porc (Racituri)
Ingrediente
4 kg picioare de porc, o jumatate de capatana, o ceapa crestata, o capatana de usturoi, sarea
Mod de Preparare
Nu se poate face piftie in cantitate mica. Pentru ca aspicul sa iasa concentrat, trebuie sa fierbem o cantitate mare de carne, de exemplu 4 kg picioare de porc si o jumatate de capatana (de la care s-au scos toate bucatile grase). Desi picioarele se cumpara din comert pregatite gata, le mai curatam o data si le spalam in 3-4 ape reci. Apoi le oparim cu apa clocotita, in care le lasam sa stea o ora. Pe urma le spalam din nou in 2-3 ape reci. Saram carnea si o lasam sa stea putin intr-un vas smaltuit, ca sa-si lase sucul. Punem carnea cu suc cu tot intr-o oala mare cu apa rece si dam la foc potrivit. Adaugam o ceapa crestata, o capatana de usturoi si sarea necesara (tanand seama si de sarea cu care s-a presarat carnea). Piftia trebuie sa fiarba incet la foc linistit. Grasimea care se aduna la suprafata o inlaturam. Pentru a avea mai mult aspic, nu lasam sa scada zeama prea mult, dar adaugam 1-2 foi de gelatina. Dupa ce fierbe astfel piftia 3-4 ore si cand picioarele sunt fierte complet, scurgem zeama printr-o strecuratoare si o lasam sa se raceasca putin. Desfacem carnea de pe oase si o impartim in mai multe farfurii adanci. Cand zeama s-a racit bine de tot, pisam 3-4 catei de usturoi si le dam drumul in oala. Lasam sa se limpezeasca putin zeama (jumatate de ora). Apoi luam o strecuratoare, asezam un strat de vata pe fundul ei si strecuram zeama in fiecare farfurie (schimband vata de 2-3 ori). Punem farfuriile la rece ca sa se prinda piftia. Putem face piftie si din picioare de vitel (in acest caz nu punem si cap), de asemenea din pasare: curcan, gasca, clapon, cocos.
Mod de Servire
Servim cu lamaie sau cu hrean, ca gustare.
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 8746
Voturi: 212
41
Mancaruri
Preparate din carne de porc
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 14522
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Preparate din carne de porc
Pateuri
Aluat frantuzesc, Umplutura de carne, 2 Oua...
 
Quiche Lorraine - Cu Carne
10 oua, 500 g faina, 400 ml lapte batut, 300 g carnaciori prajiti, sare, piper ...
 
Carnati Prajiti
500g carnati, grasime pentru prajit ...
 
Caltabosi
...
 
Purcel La Tava Sau La Cuptor
Un purcel, lamaie, sare, piper, ulei, rom, untura, ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare