Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Pilaf de gaina Preparate din carne de pasare

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Pilaf de gaina

 
Inapoi
Cotlete de gaina pane
Sus
Preparate din carne de pasare
Inainte
Parjoale de gaina
Titlu
Pilaf de gaina
Ingrediente
1 gaina, 1 ceapa, zarzavat de supa, 1/2 Kg orez, zeama de pasare, 100g unt (sau grasime de pasare), sare, piper, 10 linguri sos de ciuperci.
Mod de Preparare
Alegem o gaina grasa, nu prea tanara. O curatam, o spalam si o punem la fiert intr-o oala, acoperind-o cu apa. Adaugam ceapa si zarzavat si lasam sa fiarba. In acest timp alegem orezul si il spalam repede in apa rece sau calduta, apoi il prajim usor in unt, intr-o cratita. Amestecam usor, cu grija, sa nu se prinda de vas. Turnam peste orez zeama de gaina, strecurata, in cantitate de doua ori mai mare decat orezul. Punem sare, piper si lasam sa dea in fiert. Cand incepe sa clocoteasca, dam la cuptor, acoperit, 18-20 minute. Daca orezul a supt toata zeama si este fiert, scoatem pilaful din cuptor, iar daca nu este gata, tragem cratita la gura cuptorului, lasam sa stea cateva minute, apoi ridicam capacul si amestecam odata usor orezul cu o lopatica, tinandu-l putin timp descoperit. Scoatem orezul pe o farfurie. Taiem gaina pe un fund si asezam bucatile pe marginea farfuriei cu orez. In mijlocul orezului facem un loc unde punem bucatile de piept. Cine doreste poate servi pilaful de gaina cu sos de ciuperci.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Mancaruri
Preparate din carne de pasare
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 716
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Preparate din carne de pasare
Sote De Pipote
Pentru 10 portii: 3 kg pipote, 250 ml ulei, 250 g ceapa, 100 g pasta de tomate, 100 ml vin, 500 g r...
 
Pui Fript Taraneste
Pui, smantana ...
 
Ostropel De Pui
2 pui, 1kg rosii, 2 linguri unt sau untura, 2 linguri faina, 10 catei de usturoi, otet dupa gust, 1 ...
 
Papricas De Pui
2 pui, 1 lingura untura, 2 cepe, 5 linguri smantana, 1 lingura boia dulce, 1 l apa, sare, piper Pe...
 
Budinca Cu Pieptde Gaina
1 piept de gaina, 250g franzela, 1 pahar lapte, 6 oua, 1 lingura unt, sare, pesmet, 10 linguri sos d...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare