Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Placinta cu mere cu doua tipuri de aluat Prajituri

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Placinta cu mere cu doua tipuri de aluat

 
Inapoi
Placinta cu mere (daneza)
Sus
Prajituri
Inainte
Placinta cu mere, de post
Titlu
Placinta cu mere cu doua tipuri de aluat
Ingrediente
250 gr. margarina, 2 cani mari cu faina, o cana cu apa, o lingura zeama de lamiie, 1/2 lingurita de sare, 1 kg. mere, zahar, scortisoara, zahar vanilat
Mod de Preparare
Intr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pina se omogenizeaza. Se rotunjeste acest aluat si se pune in frigider. Restul de faina se combina cu apa, zeama de lamiie si sare si se framinta un aluat, batindu-l bine pina se formeaza basici si se desprinde de mina. Se pune aluatul pe masa, se presara cu faina si se lasa 10 minute acoperit. Se intinde din acesta o foaie, se pune in mijloc aluatul cu unt din frigider, se acopera cu marginile si se intinde o foaie egal de groasa. Se formeaza un dreptunghi si se impatureste in trei, aducind capetele peste mijloc. Se puneti la rece 15 minute si se repeta operatia de doua ori. Din acest aluat se pregatesc 3 foi de placinta de marimea tavii. Se coc pe dosul tavii si se lasa la rece. Se pregatestei umplutura. Se curata merele, se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun in cratita cu 3-4 linguri de zahar, pe foc mic, se adauga 2 linguri de unt si scortisoara, se omogenizeaza compozitia. Dupa 10 minute, se descopera vasul si apa se evapora. Cind compozitia este rece, se umplu foile de placinta, se taie in bucati si se pudreaza cu zahar vanilat.
Mod de Servire
Timp Preparare:
180 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Dulciuri
Prajituri
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 2102
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Prajituri
Prajitura Cu Nuca Si Crema Ganaj
Blat: 5 oua, 120 g zahar pudra, 120 g nuci macinate, 2 linguri faina, 1 lingurita rasa praf de copt ...
 
Prajitura Melania
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1/2 kg caise coapte, 6 linguri apa rece, 1 vanilie ...
 
Negrute
100 g ciocolata, 100 g unt, 75 g nuci macinate, 250 g zahar, un zahar vanilat, 3 oua, 150 g faina, p...
 
Cremsnit Cu Visine
Aluat: 150 g faina, 100 g unt, 50 g zahar, 50 ml vin alb, 300 g unt, bicarbonat de sodiu, 150 g zaha...
 
Cornulete De Rahat
250 gr unt, 250 gr smintina, 1 ou, 1 lingurita zahar, 5 gr drojdie, faina cit cuprinde, rahat ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare