Prepelita la tava Vanat

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Prepelita la tava

 
Inapoi
Prepelita cu smantana
Sus
Vanat
Inainte
Pulpa de porc mistret la tava
Titlu
Prepelita la tava
Ingrediente
Pentru 10 portii: o prepelita la portie sau una la doua portii; 100 g unt, foi de vita, 100 g slanina, piper, sare, dupa gust, 400 ml vin sau supa.
Mod de Preparare
Prepelitele se prepara proaspete (nu se fezandeaza). Se jumulesc, se trec prin flacara, se sterg, se scot intestinele, maruntaiele si plamanii care se arunca, oprind numai ficatul care se introduce in prepelita curatata. Se sareaza, si se condimenteaza cu piper pisat, apoi se inveleste fiecare prepelita intr-o frunza de vita, unsa cu grasime, peste care se pune o felie de slanina foarte subtire si lata, care sa cuprinda in intregime pasarea. Se leaga cu ata si se infig in frigare sau se pregatesc la cuptor. Prepelitele astfel pregatite se asaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc intr-un cuptor bine incins. Se frig inabusit cca 20 minute. Intre timp se stropesc cu grasimea din tava. Spre finalul inabusirii se stropesc cu vin si putin coniac. Cand sunt gata, se scot din tava, se indeparteaza slanina si foile de vita si se asaza in vasul de servire (portionate) mentinindu-se la cald pina la servire. Sosul rezultat se strecoara peste friptura. Se asaza pe platou cu pieptul in sus. In lipsa de slanina, prepelitele se pot inabusi invelite in hartie mai groasa, unsa cu untura sau unt. Se servesc cu garnitura de orez sau cartofi.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 4
Voturi: 1
4
Mancaruri
Vanat
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 776
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Vanat
Prepelita La Tava
Pentru 10 portii: o prepelita la portie sau una la doua portii; 100 g unt, foi de vita, 100 g slani...
 
Marinata (bast) Pentru Fezandare De Durata
Pentru 10 kg carne de vanat (iepure): 1 l vin rosu, 50 ml otet de vin, 1 l apa, 100 g ceapa, 100 g m...
 
Gasca Salbatica La Tava
Gasca salbatica, 100 ml otet, 300 ml apa,20 ml vin rosu, cateva felii de morcovi, ceapa, telina, rad...
 
Muschi De Iepure Cu Smintina
2 muschiuleti, 1 pahar smintina, 50 gr grasime, 1 pahar mic cu vin, sare ...
 
Mincarica Orientala Din Carne De Vinat
600 gr carne de caprioara, iepure, etc, 3 linguri margarina, 2 cepe, 1 mar mare, 1 banana, un pumn s...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare



 

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate.
mai multe inchide