Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Raci cu mujdei Alte preparate

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Raci cu mujdei

 
Inapoi
Peste cu maioneza
Sus
Alte preparate
Inainte
Raci fierti in vin
Titlu
Raci cu mujdei
Ingrediente
30 raci, 1 morcov mare, 1 patrunjel potrivit, 1 ceapa mare, 2-3 catei de usturoi, sare, piper boabe, patrunjel, 4 capatani de usturoi pentru mujdei
Mod de Preparare
Punem la fiert 1 l apa cu zarzavat, sare (mai multa de cat de obicei) si boabe de piper. Lasam sa fiarba o ora. In acest timp alegem racii vii, ii spalam de mal in mai multe ape, pe fiecare parte, cu mana sau cu o periuta mica. Scoatem aripioara din mijloc a cozii impreuna cu intestinul gros, spalam din nou in cateva ape si punem racii in zeama de zarzavat clocotita. Racii trebuie sa fie acoperiti de un deget de apa. Daca nu ajunge apa de la zarzavat, adaugam apa clocotita dintr-un vas pregatit alaturi. Se fierb 15 minute, pana cand apare o crapatura intre gatul si carapacea racilor. Atunci tragem cratita la coltul masinii si lasam ca racii sa stea acoperiti 10 minute in zeama lor. Curatam usturoiul, punem sare si il pisam intr-o piulita de lemn, pana se face ca o pasta. Scoatem intr-o sosiera si adaugam zeama de raci, astfel incat mujdeiul sa fie ca o smantana subtire.
Mod de Servire
Ii servim calzi, presarati cu foi de patrunjel, intr-un castron cu cateva linguri de zeama, sau reci. Se servesc fierbinti, de preferat.
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Mancaruri
Alte preparate
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 529
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Alte preparate
Orez
200 g orez, 50 g unt sau ulei, 2 cesti zeama de carne sau de zarzavat, 1 ceapa, sare...
 
Omleta Cu Creier
8 oua, 1 creier, 100 g unt, sare, pieper...
 
Broaste
30 broaste, 1 lamaie Pentru marinat: cateva picaturi de ulei, 1/2 lamaie, sare, piper Pentru pane...
 
Limba Rasol
1 limba de 1,5 kg, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, boabe de piper...
 
Omleta Cu Sunca
6 oua, 6 linguri lapte, 100 g unt, sare dupa gust, marar, patrunjel, 150 g sunca...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare