Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Rata cu masline Preparate din carne de pasare

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Rata cu masline

 
Inapoi
Ficat de pasare fiert
Sus
Preparate din carne de pasare
Inainte
rata cu castraveti
Titlu
Rata cu masline
Ingrediente
1 rata(mare), 300masline, 50-60 g capere, 250g ulei, 3-4 cepe, 50-100g unt (amestecat cu ulei), 150g arpagic mic, 1 pahar vin, 1 lamaie, 1 foaie de dafin, 5 boabe ienibahar, 5 boabe de piper, 1 lingura bulion de rosii (sau 200g rosii), sare.
Mod de Preparare
Curatam rata. Taiem in bucati de la incheieturi, iar pieptul il despicam in doua, cu os cu tot. Retezam aripile din umar, fara muschi. Gatul il taiem separat. Labele nu se pun. Spalam carnea, o scurgem bine, o saram putin si o ungem cu multa zeama de lamaie (pentru a o fragezi si a-i inlatura mirosul specific). Apoi o lasam sa stea daca se poate chiar pana a doua zi. Cand facem mancarea, scurgem zeama lasata de bucatile de carne, stergem bucatile cu un servet si presaram sare. Apoi le prajim in ulei. Cand devin aurii, le scoatem din tigaie. Scurgem uleiul, il strecuram si stergem tigaia (fara a o spala) cu o hartie groasa. Apoi turnam uleiul strecurat si in el prajim ceapa taiata felii, pana capata culoare aurie. Daca este prea putin ulei, mai adaugam, insa inainte de a pune ceapa. Turnam putina apa si fierbem ceapa prajita, apoi o trecem printr-o sita. Intr-o craticioara fierbem arpagic marunt, rotund, in apa fierbinte cu putina sare. Prajim apoi arpagicul in ulei pana se face auriu. Asezam rata in cratita peste piureul de ceapa, adaugam apa fierbinte si fierbem la foc bun. Cand rata este pe 3/4 gata, turnam vinul. Punem maslinele, capere desarate, arpagicul prajit, foaie de dafin, ienibahar, piper si lasam mancarea sa fiarba incet. Cand mancarea incepe sa scada, turnam bulion de rosii gros, prajit in ulei, in tigaie, si stins cu zeama de rata. Potrivim sarea. Curatam lamaia de coaja, inlaturand si partea alba de sub coaja, si cand mancarea este aproape gata, punem feliutele de lamaie, fara samburi, potrijit de groase si taiate apoi in doua. lasam mancarea sa scada pana se ingroase sosul. Cui ii place mancarea mai roie, poate adauga 1-2 rosii prajite si strecurate.
Mod de Servire
Scoatem mancarea pe o farfurie si o garnisim cu feiute de lamaie fara coaja si fara samburi.
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 8
Voturi: 2
4
Mancaruri
Preparate din carne de pasare
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 593
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Preparate din carne de pasare
Pui Cu Smantana
2 pui, 10 linguri smantana, 125g unt, 1 ceapa potrivita, 5-6 cartofi, 1 lingura faina, 1 legatura pa...
 
Ostropel De Pui
2 pui, 1kg rosii, 2 linguri unt sau untura, 2 linguri faina, 10 catei de usturoi, otet dupa gust, 1 ...
 
Pui Fript Taraneste
Pui, smantana ...
 
Pilaf De Ciuperci Si Ficati De Pui
300g orez, 300g ciuperci, 300g ficati de pui sau de pasare, 200g unt, 1-2 linguri faina, 10 linguri ...
 
Budinca Cu Pieptde Gaina
1 piept de gaina, 250g franzela, 1 pahar lapte, 6 oua, 1 lingura unt, sare, pesmet, 10 linguri sos d...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare