Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Rosii umplute Preparate din carne

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Rosii umplute

 
Inapoi
Praz umplut
Sus
Preparate din carne
Inainte
Rulada umpluta
Titlu
Rosii umplute
Ingrediente
500 g carne, 10-12 rosii, 1 ceapa, 1/2 paharel vin alb, patrunjel, sare, 1 ceasca smantana, grasime, 5 lingurite orez
Mod de Preparare
Spalam rosiile si acolo unde a fost codita taiem un capacel, care sa se tina intr-o parte de rosie. cu un cutit scobim rosia. ca sa iasa mai usor miezul, facem cu cutitul o impunsatura, lateral, inspre varful rosiei, si taiem legaturile dintre miez si coaja. Ungem o tava cu grasime si asezam in ea rosiile lipite una de alta, cu capacul rasturnat intr-o parte. Presaram cu foarte putina sare. Tocam carnea. Prajim ceapa taiata marunt in grasime fierbinte, adaugam tocatura, sare, piper si amestecam prajind bine, fara sa se arda. Apoi curatam miezul rosiilor de seminte, il taiem in bucati si cand tocatura este aproape prajita, adaugam miezul patlagelelor. Turnam in tocatura putina zeama de rosii strecurata sau apa si, cine doreste, 1/2 paharel de vin alb. Presaram tocatura cu patrunjel tocat. Agaugam orezul ales si spalat, amestecam bine si umplem cu o lingura rosiile, lasand loc sa creasca orezul. Turnam deasupra restul de zeama de rosii strecurata. Daca este prea putina zeama, adaugam apa. Inchidem capacelele rosiilor si presaram peste ele putin pesmet. Dam tava la cuptor potrivit. Intr-o ora rosiile sunt fierte. Mancarea este gata cand sosul devine consistent. Daca rosiile au prea multa zeama, punem cratita pe plita, ca sa scada sosul incet. Lasam mancarea sa se odihneasca putin, scoatem rosiile cu o lingura intr-o farfurie si le servim.
Mod de Servire
Se servesc calde la masa, cu smantana sau numai cu sosul lor.
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 12
Voturi: 3
4
Mancaruri
Preparate din carne
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 537
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Preparate din carne
Praz Umplut
400 g carne, 5-7 fire de praz, 200 g grasime, faina, otet, boia, bulion de rosii...
 
Perisoare Cu Smantana
750 g carne, 50 g grasime de la rinichi, 125 g miez de paine, 1 ou, sare, piper, marar, patrunjel to...
 
Coltunasi Cu Carne
Aluatul:2 oua, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml untdelemn Tocatura:200 g vitel,50 g ceapa, 2 linguri u...
 
Telina Umpluta Cu Carne
4-6 teline (sa ramina ca niste gulii tinere cind sint curatate), 100 ml smintina, 1/4 l suc de rosii...
 
Musaca De Dovlecei
10 dovlecei, 2 1/2 linguri unt sau untura pentru prajit Tocatura: 750 g carne, 1 1/4 lingura unt s...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare