Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Salata de carne (Boeuf) Salate din carne de pasare

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Salata de carne (Boeuf)

 
Inapoi
Rosii cu vinegreta
Sus
Salate din carne de pasare
Inainte
Salata de ciuperci
Titlu
Salata de carne (Boeuf)
Ingrediente
Pentru 6 – 8 persoane: 500 g carne fiarta, 600 – 800 g cartofi, 1 – 2 morcovi, ½ telina, 250 g fasole verde, 250 g mazare, ½ sfecla, 1 castravete murat in otet, sare, piper, dupa gust. Pentru maioneza: 4 galbenusuri, 1 lingura mustar, 3 linguri otet, 400 – 500 g ulei, sare. Pentru garnitura: oua rascoapte, masline, ridichi, aspic, patrunjel.
Mod de Preparare
Fierbem cartofii cu coaja, ii curatam fierbinti si ii lasam sa se raceasca. Curatam morcovul, il taiem in cuburi mici si il punem la fiert, in multa apa sarata. Il strecuram si il turnam peste el apa rece. Lasam sa se scurga. Alegem telina sa nu fie lemnoasa, o curatam, o taiem in cuburi mici si o punem la fiert in apa clocotita, cu sare (12 – 15 min). O spalam cu apa rece in strecuratoare, unde o lasam sa se scurga. Fierbem mazarea descoperit (sau se ia conserve) in multa apa clocotita, la un foc iute. Turnam peste ea apa rece in strecuratoare, lasam sa se scurga. Curatam fasole frageda, fara ate, o taiem in romburi de 2 cm si o fierbem descoperit in multa apa clocotita, cu sare, la foc bun, sau o fierbem intreaga si apoi o taiem. Turnam peste ia apa rece in strecuratoare si o lasam sa se scurga. Coacem sfecla in cuptor sau o fierbem descoperit in apa clocotita. O curatam, o taiem in cuburi mici, (1 cm) si o punem pe o farfurioara cu putina sare si cu putin otet. Cand s-au racit cartofii, ii taiem in cuburi de aceeasi marime. Taiem un castravete murat in otet, in cuburi si mai marunte, ceva mai mari decat mazarea. Amestecam toate legumele. Carnea rece, fiarta sau fripta, o taiem in cuburi mici ca si zarzavatul. Punem totul intr-un castron mare. Adaugam sare, piper, putin ulei, patrunjel tocat, mustar (o lingura), putin otet. Amestecam usor si mai putin, ca sa nu se sfarame produsele. Sfecla sursa de zeama si taiata marunt o presaram peste salata. In alt castron preparam maioneza. Amestecam galbenusurile crude cu mustarul, otetul, sarea si piperul si, fara a ne opri din amestecat, turnam uleiul, la inceput picatura cu picatura, apoi ceva mai mult. Gustam maionaza si potrivim sarea si otetul. Cand maioneza devine mai tare decat o crema (ca o smantana groasa care se tine de lopatica), luam cateva linguri de maioneza si le amestecam cu compozitia. Asezam totul intr-o farfurie lunga dandu-i orice forma. Intindem maioneza peste salata, potrivind-o frumos cu un cutit. Garnisim salata cu un cornet plin cu maioneza, apoi cu oua rascoapte taiate in patru, cu masline fara samburi, cu ridichi curatate si asezate imprejur, cu aspic pe marginile farfuriei si cu putin patrunjel verde, aruncat la intamplare. Pastram cateva bucati de sfecla, le taiem marunt si cu putin timp inainte de a le servi presaram cu ele si cu patrunjel salata. Cine vrea adauga in salata si resturi de sunca slaba, taiata in patratele. Se poate pregati si cu carne de pasare.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 8
Voturi: 2
4
Salate
Salate din carne de pasare
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 672
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Salate din carne de pasare
Salata De Sparanghel Cu Carne De Pasare
700 gr sparanghel, 1 buc piept de pasare, 3 oua, 250 ml ulei, zeama de la o lamiie, o lingurita mu...
 
Salata Cu Piept De Pui Si Legume Mexicane
1 piept de pasare mare, 400 gr amestec de legume mexicane (se gasesc in comert in conserve sau cong...
 
Salata Din Ciuperci Si Piept De Pui
1 cutie ciuperci taiate, 200 g maioneza subtire, 1/2 piept de pui sau resturi de pui fiert, ramase d...
 
Salata Blanche
3 mere, 3 teline potrivite fierte, carnea de la un piept de pui fiert in supa, 250 gr smintina, boa...
 
Salata Cu Ananas
200 gr carne de pasare, 150 gr ananas (conservat), 200 gr cascaval pentru salata, maioneza (cit c...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare