Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Salata de vara cu carne Salate din oua

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Salata de vara cu carne

 
Inapoi
Salata de vara
Sus
Salate din oua
Inainte
Salata de vara dulce-acrisoara
Titlu
Salata de vara cu carne
Ingrediente
250 gr. carne fiarta sau fripta, 250 gr. cartofi noi, 1 buc. morcov, o salata de laptuci, 1 buc. castravete proaspat, 100 gr. fasole verde, 100 gr. mazare, citeva fire de ceapa sau usturoi verde, citeva masline, 2 oua, 1 buc. telina, 5-6 linguri ulei, 2 linguri zeama de lamiie, sare, piper, mustar dupa gust; putin hrean ras
Mod de Preparare
Resturile de carne de vaca sau de porc slaba, fiarta in supa, sau resturile de friptura de vaca, porc, pasare de curte sau vinat se taie marunt. Se pot folosi si mai multe feluri de carne ramase de la pregatirea diferitelor bucate. Cartofii noi se fierb si, cind sint gata, se taie felioare. Se pot folosi si cartofi prajiti, ramasi neconsumati. Morcovul se fierbe sau asa crud se curata si se da prin razatoarea cu gauri mari. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala bine in cit mai multe ape. Castravetele se curata, se gusta capetele sa nu fie amare, se taie in doua de-a lungul, se scot semintele care sint indigeste, apoi se taie felii subtiri. Telina se curata, se spala si se da prin razatoarea cu gauri mari. Fasolea si mazarea se pun la fiert separat, in apa sarata clocotita. Vasul in care fierbe fasolea sau mazarea nu se acopera pentru a se pastra culoarea verde frumoasa. Cind sint gata, se rastoarna intr-o strecuratoare pentru a se raci si scurge. Ceapa sau usturoiul verde se curata, se spala si se taie in bucatele de 1-2 cm. Maslinele se taie in doua si se scot simburii. Dintr-un galbenus crud, sarat dinainte si un galbenus fiert tare, frecate impreuna, mereu in acelasi sens, cu uleiul turnat picatura cu picatura, se prepara o maioneza care se subtiaza apoi cu mustar si zeama de lamiie, adaugate, de asemenea putin cite putin. Intr-un castron se pun impreuna carnea, cartofii, morcovul, castravetele, fasolea, mazarea, ceapa sau usturoiul, maslinele si eventual putin hrean ras. Se amesteca totul bine, dar cu grija, cu maioneza. Se gusta pentru a se vedea daca nu mai trebuie sare, zeama de lamiie sau piper, apoi toata compozitia se pune in salatiera, peste frunze de salata de laptuci.
Mod de Servire
Se garniseste cu albus fiert tare si tocat, cu mazare dupa gustul fiecaruia
Timp Preparare:
40 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Salate
Salate din oua
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 1060
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Salate din oua
Salata De Rosii Umplute Cu Varza Alba
1 kg rosii, 1 kg varza alba, 1 kg ardei grasi rosii; Sosul: 1 galbenus rascopt, 1 lingurita mustar...
 
Salata De Fasole Verde Cu Maioneza
1/2 kg fasole verde, 1/2 kg cartofi, 4 oua, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper ...
 
Salata De Vinete Cu Masline
3 vinete mari, 2 rosii, un pahar maioneza, 100 gr masline, sare, piper, 1 ceapa mica ...
 
Salata De Sfecla Rosie Marinata
2 sfecle lungi potrivit de subtiri, 2-3 linguri ulei, 2-3 linguri otet de vin, sare, piper, 1 lingur...
 
Salata De Mere Si Alte Cruditati
2 mere, 1 morcov, 1 ridiche neagra, o radacina patrunjel, maioneza de mustar, 1 telina, o lamiie, o ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare