Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Salata orientala Salate cu legume si zarzavaturi

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Salata orientala

 
Inapoi
Salata de praz
Sus
Salate cu legume si zarzavaturi
Inainte
Salata de fasole verde
Titlu
Salata orientala
Ingrediente
3 cartofi, 2 castraveti, 1 ardei gras, 3 rosii, 3 linguri ulei, 1 lingura otet, ceapa verde tocata marunt, marar verde, putin zahar, 6 sardele de Lissa (cine doreste). Fara sardele de Lissa: adaugam 250 g fasole verde, 250 g mazare boabe, cateva masline.
Mod de Preparare
Punem sardelele de Lissa in apa calduta, cu putina sare, sa se desareze; de asemenea maslinele. Fierbem cartofii cu coaja in apa fierbinte cu sare, acoperit. Cand sunt gata, scurgem apa si ii lasam, tot acoperiti, 10 minute pe marginea plitei. Apoi ii curatam. Curatam de coaja castravetii, ii taiem in felii subtiri, ii spalam si ii lasam sa se scurga intr-o strecuratoare. Ii asezam pe o farfurie si ii presaram cu putina sare. Curatam sardelele de solzi, le taiem, scoatem intestinele, taiem capul si codita, desfacem si inlaturam sira spinarii, apoi le taiem in bucatele de 1 1/2 cm si le punem in salatiera. Alegem masline potrivite, le spalam in apa si le punem in salatiera. Scurgem castravetii de zeama si ii adaugam la salata. Taiem cartofii in felioare subtiri si daca felia este prea mare, o taiem in doua si le punem in salatiera. Adaugam ardeiul gras, taiat subtire ca taiteii. Alegem rosii coapte, proaspete, tari, si le taiem felii rotunde. Cu o furculita sau cu o lopatica de lemn sau de os amestecam bine salata de jos in sus, presarand marar spalat si taiat marunt. Amestecam intr-o ceasca otet sau zeama de lamaie, ulei, sare, piper, zahar. Luam sosul cu lingura si il turnam peste toata salata. Ceapa verde taiata marunt se adauga la sfarsit. La salata orientala mai putem adauga: conopida fiarta in apa cu sare si desfacuta in bucatele; fasole verde, fiarta (daca fasolea verde este prea lata, o taiem in lung, in doua), mazare verde boabe, fiarta, salata verde taiata in suvite de un deget, ridichi de luna rosii, taiate in felioare. Putem pregati salata si fara sardele de Lissa. Presaram masline si turnam acelasi sos, sau cine vrea, un sos de mustar. Este mai practic sa pregatim vinegreta in salatiera, punand apoi salata.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Salate
Salate cu legume si zarzavaturi
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 639
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Salate cu legume si zarzavaturi
Salata De Rosii
500 g rosii, 2 ardei grasi, cateva masline, 2-3 linguri ulei, sare, piper, ceapa (falcultative)...
 
Salata De Vinete
Pentru 10 portii: 1,500 kg vinete, 200 ml ulei, 800 g ardet gras, 150 g ceapa, 500 g rosii, 50 ml o...
 
Salata De Varza Rosie
1 varza rosie, 2 linguri ulei, otet, sare, putin zahar...
 
Salata De Linte
500 g linte, 1-2 linguri ulei, 1 lingurita otet, sare, piper, marar...
 
Salata Mimoza
4 laptuci, 2-3 linguri ulei, 1 lingura otet, sare, piper, 2 oua fierte tari ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare