Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Sarmale Mancaruri din carne

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Sarmale

 
Inapoi
Pilaf cu carnati
Sus
Mancaruri din carne
Inainte
Sarmalute in foi de vita
Titlu
Sarmale
Ingrediente
750 g carne, 1 varza mare murata, 4 lingurite de orez, sare, piper, boia, apa pentru umplutura, 1 ceasca bors sau zeama de varza indoita cu apa, 250 g rosii (sau bulion), 1 ardei, piper, 3 linguri untura
Mod de Preparare
Alegem carnea moale de porc si de vaca, o tocam, adaugam ceapa cruda tocata marunt, orez spalat bine, un varf de cutit de piper pisat, foarte putina sare si boia, picuram putina apa rece si amestecam bine. Cand umplutura este gata, desfacem varza in foi si curatam vinele groase. Daca foile sunt mari, le taiem in 2-3 bucati, dupa marimea dorita. Punem tocatura la mijlocul foii de varza si ii dam forma lunguiata (4 cm). Indoim apoi capatul de jos al foii, rulam latura mai lunga pana la sfarsit si varam inauntru capatul de sus al foii. Luam apoi cateva foi de varza, taiem vinele groase, punem foile una peste alta si facem un rulou pe care il taiem fin ca taiteii. Asezam la fundul cratitei un strat de varza taiata astfel, apoi asezam sarmalele rotund, una langa alta, pana se umple cratita sau oala. Deasupra punem, un alt rand de varza tocata. Umplem cu zeama de varza indoita cu apa pana la jumatatea cratitii. Adaugam grasimea, piper boabe, cateva rosii curatate de pielita si taiate in felii, sau bulion de rosii si ardei gras, crestat la varf, taiat ori tocat marunt. Sarmalele se pun pe masina la foc potrivit, avand grija sa scuturam cratita din cand in cand, ca sa nu se prinda la fund. Putem intoarce sarmaleleapucand cu amandoua mainile toartele cratitei si scuturand de cateva ori in sus, pana ce sarmalele de la fund ajung deasupra. Trebuie sa fiarba cel putin 3 ore. Cine doreste ca sarmalele sa fie rumenite, le da putin la cuptor. Scoatem sarmalele din oala cu lingura de metal si numai cu varful, ca sa nu se sfarame. La fel se prepara si sarmalele de varza dulce, oparim insa inainte foile cu apa clocotita.
Mod de Servire
Servim la masa cu mamaliguta.
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Mancaruri
Mancaruri din carne
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 523
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Mancaruri din carne
Spanac Cu Carne
750 gr Carne, 1 kg spanac, 2-3 cepe, 1 lamiie, 1 lingura untura, 1 lingura faina, 1 pahar zeama de ...
 
Stufat De Ied
1 kg carne macra de ied, 3 cepe, 100 gr unt sau ulei, 250 ml de vin alb, 1 buc morcov, 1 buc pat...
 
Ciuperci Cu Sunca
600 gr ciuperci, 3 linguri unt, 150g sunca (parizer, crenvursti), 1 pahar smintina ...
 
Tocana Nationala
600 gr carne, 2 linguri grasime, 10-15 cepe, 1 virf de cutit faina, 3 cartofi, 2 linguri bulion sau...
 
Cotlete De Miel La Gratar
500 g cotlete de miel, 100 g parmezan sau svaiter, 100 g unt, 1 ou, sos de rosii ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare