Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Sarmalute in foi de vita Mancaruri din carne

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Sarmalute in foi de vita

 
Inapoi
Sarmale
Sus
Mancaruri din carne
Inainte
Sarmalute de spanac
Titlu
Sarmalute in foi de vita
Ingrediente
750 g carne, 30-40 foi de vita (pentru sarmalute si pentru acoperit), 4-5 lingurite orez, 25 fire ceapa verde pentru sarmalute si 1 ceapa veche pentru bors, 1 legatura marar, sare, piper, 1 lingura unt sau untura. Pentru rantas: untura si faina.
Mod de Preparare
Oparim frunzele de vita si le scoatem din apa. Spalam carnea, o taiem si o dam prin masina (1/2 porc si 1/2 vitel). Adaugam orazul bine spalat. Punem in tocatura jumatate din cepele tinere, verzi, crude, taiate marunt. Restul de cepe verzi le taiem marunt si le punem in grasime sa dea cateva clocote (dar sa nu se prajeasca) si le amestecam cu carnea. De asemenea adaugam marar spalat si tocat marunt, sare si piper. Amestecam bine totul. Asezam cateva frunze pe fundul cratitei, procedand la fel ca la sarmalutele cu urda (vezi reteta). Printre sarmalute presaram fire de marar, unt proaspat taiat in bucatele. Acoperim de asemenea cu foi de vita. Turnam apa fierbinte sa le acopere de doua degete si punem la fiert. Cand incep sa fiarba sarmalutele, facem rantasul si procedam la fel ca la cele de urda. In timpul fiertului scuturam bine cratita de cateva ori. Gustam pentru a vedea daca este fiert orezul. Fierbem borsul cu o ceapa taiata marunt, luam spuma si umplem sarmalutele cu bors, turnat cate putin cu polonicul, pentru ca sa nu fie prea acre. Potrivim sarea si le fierbem pana scad. Cand sunt aproape gata, le dam la cuptor descoperite.
Mod de Servire
Servim la masa, rasturnandu-le pe o farfurie fierbinte. Scoatem mararul dintre randuri. Servim cu mamaliguta si cu smantana intr-o sosiera.
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Mancaruri
Mancaruri din carne
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 466
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Mancaruri din carne
Inima De Vitel Cu Smintina Si Sote De Legume
1 kg inima de vitel, 2 cepe, 75 gr unt, 150 gr smintina, 1 lingurita faina, sare, piper, sote de l...
 
Carnati De Ficat De Porc (lebervust)
Ficat de porc, carne de porc grasa, sare, coriandru ...
 
Mincare De Spanac Cu Carne De Pasare, Miel, Vitel, Vaca, Porc, Iepure
300-400 g carne, 50 ml untdelemn, o ceapa (80 g ), 4-6 catei de usturoi, 1 kg spanac, 20 g faina, 1/...
 
Pui Cu Smintina Si Marar
2 pui mijlocii, 2 linguri unt, o ceasca smintina, o lingurita faina, o lingurita marar tocat, sare ...
 
Pui Cu Ciuperci In Aluat
2 pui mici, 100 g unt, 2 linguri faina, 2 oua, 1 ceapa, 2-3 ciuperci, 2 linguri de pesmet, 200 g ule...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare