Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Scovergi Aluaturi

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Scovergi

 
Inapoi
Saratele cu chimen
Sus
Aluaturi
Inainte
Aluat cu morcovi
Titlu
Scovergi
Ingrediente
150 gr. iaurt (smitina), 2-4 oua, 1-2 linguri ulei, 150 gr. zahar tos, un praf de sare, 2- 3 linguri esenta de rom, coaja rasa de la o lamiie
Mod de Preparare
Se amesteca iaurtul cu ouale, uleiul, zaharul tos, praful de sare, esenta de rom, coaja rasa de lamiie, bicarbonatul si faina si se lasa 20 minute sa se odihnesca la rece (sa se umfle faina si sa se vada daca este suficienta faina). Coca se intinde sub forma de foaie groasa de 1 cm. Scovergile se fac de obicei ca niste mini-lipiute prajite in ulei si pudrate cu zahar. Pentru post, nu se folosesc oua sau lapte (iaurt, smintina), ci doar faina, apa, sare, drojdie, mirodenii si ulei. Se pot face si gogosele sau minciuni din acest aluat. Se scot pe servetel ca sa dispara surplusul de ulei si se pudreaza cit sint calde.
Mod de Servire
Cu gem, cu brinza dulce sau sarata, cu smintina simpla sau indulcita.
Timp Preparare:
60 min.
Punctaj: 8002
Voturi: 2
4001
Aperitive
Aluaturi
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 2001
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Aluaturi
Pogaci
500 g faina, 500 g jumari, 30 g drojdie, 2 galbenusuri, 100 g smantana, 1/2 lingurita sare ...
 
Aluat Fraged
Aluat: 420 g faina, 2 galbenuse, o lingura si jumatate rom, o lingura si jumatate smintina, apa mine...
 
Aluat Frantuzesc
500 gr de faina, 400 gr unt proaspat, 1/2 lamiie, 1/2 pahar apa, 1/2 lingurita sare ...
 
Aluat De Tarte
300 gr faina, 200 gr unt sau 250 gr margarina, 100 gr zahar, 3 galbenusuri ...
 
Aluat De Tarte Cu Vanilie
250 g faina, 125 g unt, 50 g zahar vanilat, 1-2 galbenusuri ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare