Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

SIROP DE ZMEURA (I) Bauturi cu vin

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

SIROP DE ZMEURA (I)

 
Inapoi
SIROP DIN PORUMBE
Sus
Bauturi cu vin
Inainte
SIROP DE ZMEURA SAU COACAZE NEGRE, NEFIERT
Titlu
SIROP DE ZMEURA (I)
Ingrediente
1 kg zmeura la fiecare 1 kg de zahar,un pachet sare de lamiie la 4-5 l sirop.
Mod de Preparare
Zmeura se culege in pungi de plastic sau in galeti, deoarece este foarte fragila si isi pierde repede sucul. Se pune intr-un borcan de marime potrivita, zdrobind-o bine cu mina. Borcanul se leaga la gura cu un servet din tifon, ca sa nu intre musculite de fermentatie. Se lasa 2-3 zile sa fermenteze ca sa aiba aciditate proprie si sa-si lase mai bine sucul, amestecind-o o data pe zi, ca sa nu prinda mucegai. Sucul de zmeura se poate inmulti cu apa, adaugind-o chiar de la inceput, in borcan, odata cu zmeura si vor fermenta impreuna; se pune pentru fiecare litru de zmeura 1si 1/2 l apa. Sucul se stoarce printr-un saculet din tifon dublu sau triplu, udat cu apa si stors. Se pune cca 1kg zmeura cu suc in saculetul asezat deasupra unui vas smaltuit, presindu-se cu mina, pina cind ramin numai semintele bine stoarse. Astfel se procedeaza, pina cind se termina intreaga cantitate. Sucul rezultat se pune, din nou, in borcanul spalat si se lasa pina a doua zi nemiscat, ca sa se depuna suspensiile si sa se limpezeasca; apoi, se scurge cu atentie, ca sa nu se rascoleasca drojdia. Se poate fierbe si nelimpezit, imediat ce a fost stors; atunci, se va depune putina drojdie la fundul fiecarei sticle. La sucul obtinut se adauga zahar; la un litru se pune 1 kg zahar. Toata cantitatea de suc cu zaharul respectiv se pune intr-un vas smaltuit (oala, lighean, cratita), avind un volum inca odata cit capacitatea sucului, deoarece cind fierbe, sucul face multa spuma si, daca vasul este mic, poate sa dea in foc. Se amesteca pe foc, pina cind se topeste complet zaharul, apoi se lasa sa fiarba la foc mic, supraveghindu-l indeaproape si amestecind la suprafata, ca sa dispara spuma; aceasta se formeaza in cantitate mai mare la sucul care se lasa sa fermenteze mai mult ca sa capete aciditate proprie. Sucul se poate stoarce si dupa o zi si, atunci, se pune la 4-5 l sirop un pachet cu sare de lamiie pentru aciditate. In oricare varianta, se fierbe cca 30 minute, ca sa se distruga fermentii; dupa aceea, se trage vasul la o parte sau se face focul foarte mic si, chiar daca nu a disparut complet spuma, se toarna clocotit in sticle. Sticlele se pun in paturi calde si se lasa pina a doua zi. Apoi, se eticheteaza si se asaza in camara.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 5
Voturi: 1
5
Bauturi
Bauturi cu vin
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 869
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Bauturi cu vin
Lichior De Fragute (ii)
1 l de rachiu alb, 1/4 l rom, 800 g zahar, vanilie, 1 kg fragute ...
 
Lichior De Oua (ii)
5 galbenusuri, 500 ml lapte, 250 ml alcool, 350 g zahar, 250 ml rom, vanilie ...
 
Sirop De Zmeura (i)
1 kg zmeura la fiecare 1 kg de zahar,un pachet sare de lamiie la 4-5 l sirop ...
 
Lichior De Gutui
1 kg gutui, 1 l apa, alcool, zahar, scortisoara, cuisoare ...
 
Lichior De Vin Rosu
1 l vin rosu aromat, 500 ml rom, 600-800 g zahar, vanilie ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare