Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Sos de ciuperci cu vin si ou Sosuri

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Sos de ciuperci cu vin si ou

 
Inapoi
Sos de ciuperci cu smantana
Sus
Sosuri
Inainte
Sos de unt
Titlu
Sos de ciuperci cu vin si ou
Ingrediente
1 lingurita rantas rece, 1 ceapa, 1/2 pahar vin alb, 100 g ciuperci, 1/2 ceasca smantana, 2 cesti supa de gaina, 2 galbenusuri, 100 g unt, zeama de lamaie dupa gust
Mod de Preparare
Curatam ceapa cruda, o tocam marunt, o spalam si o zvantam intr-un servet. Punem ceapa intr-o tigaie cu vinul alb, acoperim si lasam sa scada complet (tot vinul fiind absorbit de ceapa). Adaugam rantas rece, turnam supa de gaina sau bulion de vitel, punem resturi de ciuperci crude (celelalte ciuperci se intrebuinteaza la urma). Turnam smantana si lasam sa scada sosul pana se face ca o smantana. Strecuram, dregem cu galbenusuri si cu unt, si lasam sosul pe baia de apa. Inainte de a servi la masa, adaugam dupa gust zeama de lamaie si ciupercile taiate felioare si inabusite separat cu unt, in mustul lor. Acest sos se serveste la rasol de picioare de vitel, rasol de pui, precum si cu piept de vitel sau cu cap de vitel, fierte.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Mancaruri
Sosuri
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 375
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Sosuri
Sos Picant
1 ceapa, 50 g unt, 1/2 pahar otet de vin, 50 g bulion de rosii, 2 cesti zeama de carne, 25 g castrav...
 
Sos De Rosii Cu Smantana
50 g faina, 25 g unt, 2 1/2 cesti zeama de carne, 100 g bulion de rosii, 50 g smantana, sare, piper...
 
Sos De Castraveti
1 castravete mare, 2 galbenusuri, 3 linguri smantana, 1 lingura faina, zeama de carne (sau apa), sar...
 
Sos De Hribi
50 g hribi, 50 g faina, 25 g unt, 2 1/2 cesti zeama de hribi, sare, piper, zeama de lamaie, rantas r...
 
Sos De Lamaie
Pentru 1kg: 300 ml ulei, 400 g lamaie, 100 g patrunjel verde (marar), 500 ml apa minerala, 3 g sare...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare