Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Sos provansal Sosuri

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Sos provansal

 
Inapoi
Sos vinegreta
Sus
Sosuri
Inainte
Sos tartar
Titlu
Sos provansal
Ingrediente
1 1/2 ceasca ulei (300 g), 2 galbenusuri, 1/4 pahar otet tare, 1 lingurita mustar, sare, zahar, tarhon
Mod de Preparare
Frecam intr-un castron galbenusurile crude, adaugam mustarul si mai frecam putin. Turnam apoi cate putin ulei sau untdelemn bun, otet, frecand repede tot timpul, cu o lopatica. Turnam astfel tot uleiul, capatand un sos gros care se tine de lopatica. Presaram tarhon taiat marunt, amestecam, adaugam sare si un varf de cutit de zahar. Sosul provansal se serveste la mancari reci de carne, pasare, vanat si peste, cum si la unele feluri prajite in grasime. Sosul este gata cand se poate lua cu cutitul. Intrebuintam otet tare, deoarece altfel ar trebui o cantitate prea mare de otet slab, iar lichidul prea mult subtiaza sosul. Daca sosul provansal se taie cand se toarna uleiul, se poate drege cu apa rece (vezi sos olandez).
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Mancaruri
Sosuri
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 536
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Sosuri
Sos Picant
30-50 ml untdelemn, 50 g ceapa, 150-200 ml vin acrisor, 100 ml suc de rosii, o lingurita rasa de mus...
 
Sos De Tarhon
1 lingura tarhon conservat in otet, 2 cesti otet de tarhon, 1/2 ceapa, 1 lingura faina, piper dupa g...
 
Sos Provansal
1 1/2 ceasca ulei (300 g), 2 galbenusuri, 1/4 pahar otet tare, 1 lingurita mustar, sare, zahar, tarh...
 
Sos Romanesc
20-25 g faina, o lingurita de ceapa rasa fin, 2-3 linguri ulei, 1/4 l suc rosii, completata cu 1/4L ...
 
Sos Vienez Cu Hrean
30 g unt, 2 linguri faina, 2-3 linguri pasta de rosii, 3-4 lingurite otet, un ou, o lingurita hrea...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare