Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Sos scordolea Sosuri

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Sos scordolea

 
Inapoi
Sos tartar
Sus
Sosuri
Inainte
Sos de hrean cu smantana
Titlu
Sos scordolea
Ingrediente
200 g nuci, putin miez de paine, 2 cesti ulei, 40 g otet, 6 catei mari de usturoi, 5-6 linguri apa, sare dupa gust.
Mod de Preparare
Curatam si pisam bine usturoiul intr-o piulita de lemn, pana se face ca o pasta. Adaugam nucile macinate si painea muiata, continuand sa batem pana capatam un fel de aluat. Presaram sre dupa gust si muiem aluatul cu otet si cu apa. Scoatem compozitia din piulita, o punem intr-un castron si o amestecam bine, turnand ulei incet, ca la maioneza, pana se termina. Sosul scordolea se serveste mai ales cu raci, de asemenea la orice fel de peste prajit, in special la fileurile de somn, nisetru, salau etc., adica la peste mare.
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 0
Voturi: 0
0
Mancaruri
Sosuri
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 516
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Sosuri
Sos Tartar
2 galbenusuri fierte tari, o lingurita de mustar, 100 ml unt de lemn, o lingurita otet sau zeama de...
 
Sos Robert
50 g unt, 2 cepe, 1 ceasca zeama concentrata de carne, 1 lingurita sos de ciuperci, 1/2 pahar vin al...
 
Sos Picant
30-50 ml untdelemn, 50 g ceapa, 150-200 ml vin acrisor, 100 ml suc de rosii, o lingurita rasa de mus...
 
Maioneza
3 galbenusuri, 1 1/2 ceasca (300 g) ulei, sare, piper, lamaie sau otet, dupa gust...
 
Sos Romanesc
20-25 g faina, o lingurita de ceapa rasa fin, 2-3 linguri ulei, 1/4 l suc rosii, completata cu 1/4L ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare