Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Sos tartar Sosuri

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Sos tartar

 
Inapoi
Sos provansal
Sus
Sosuri
Inainte
Sos scordolea
Titlu
Sos tartar
Ingrediente
1 1/2 ceasca ulei (300 g), 2 galbenusuri, 1/4 pahar otet tare, 1 lingurita mustar, sare, zahar, tarhon, 1 ceapa, 2 castraveciori murati in otet, patrunjel verde
Mod de Preparare
Frecam intr-un castron galbenusurile crude, adaugam mustarul si mai frecam putin. Turnam apoi cate putin ulei sau untdelemn bun, otet, frecand repede tot timpul, cu o lopatica. Turnam astfel tot uleiul, capatand un sos gros care se tine de lopatica. Presaram tarhon taiat marunt, amestecam, adaugam sare si un varf de cutit de zahar. Adaugam ceapa si castraveciorii taiati marunt. Sosul tartar se serveste la rasol de carne, pasare si peste, cum si la vanat. Sosul este gata cand se poate lua cu cutitul. Intrebuintam otet tare, deoarece altfel ar trebui o cantitate prea mare de otet slab, iar lichidul prea mult subtiaza sosul. Daca sosul tartar se taie cand se toarna uleiul, se poate drege cu apa rece (vezi sos olandez).
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 13
Voturi: 3
4
Mancaruri
Sosuri
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 460
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Sosuri
Sos De Usturoi (aioli)
8 catei de usturoi, un galbenus, 250 ml unt de lemn, o jumatate de lamaie, sare ...
 
Sos Picant
30-50 ml untdelemn, 50 g ceapa, 150-200 ml vin acrisor, 100 ml suc de rosii, o lingurita rasa de mus...
 
Sos Vinegrette Cu Ou
Un ou fiert tare, o lingurita mustar, 3-4 linguri unt de lemn, otet sau zeama de lamaie dupa gust, s...
 
Sos De Usturoi (mujdei) Rece
Pentru 1 kg: 500 g usturoi, 50 g sare, 1 l supa ...
 
Sos De Unt
50 g faina, 50 g unt, 2 cesti bulion de peste, zeama de lamaie, piper Pentru dres: 2 galbenusuri, ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare