Acest site foloseste cookies pentru oferirea serviciilor sale. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. mai multe inchide

Sos tartar Sosuri

instalatii gpl
Orasul Tau  |  Harta  |  Firme  |  Cazare  |  Mai multe sgt
RETETE
Romania (alege oras)

Sos tartar

 
Inapoi
Sos provansal
Sus
Sosuri
Inainte
Sos scordolea
Titlu
Sos tartar
Ingrediente
1 1/2 ceasca ulei (300 g), 2 galbenusuri, 1/4 pahar otet tare, 1 lingurita mustar, sare, zahar, tarhon, 1 ceapa, 2 castraveciori murati in otet, patrunjel verde
Mod de Preparare
Frecam intr-un castron galbenusurile crude, adaugam mustarul si mai frecam putin. Turnam apoi cate putin ulei sau untdelemn bun, otet, frecand repede tot timpul, cu o lopatica. Turnam astfel tot uleiul, capatand un sos gros care se tine de lopatica. Presaram tarhon taiat marunt, amestecam, adaugam sare si un varf de cutit de zahar. Adaugam ceapa si castraveciorii taiati marunt. Sosul tartar se serveste la rasol de carne, pasare si peste, cum si la vanat. Sosul este gata cand se poate lua cu cutitul. Intrebuintam otet tare, deoarece altfel ar trebui o cantitate prea mare de otet slab, iar lichidul prea mult subtiaza sosul. Daca sosul tartar se taie cand se toarna uleiul, se poate drege cu apa rece (vezi sos olandez).
Mod de Servire
Timp Preparare:
0 min.
Punctaj: 13
Voturi: 3
4
Mancaruri
Sosuri
oroare tristete indiferenta interes bucurie
1 2 3 4 5
Vizite: 441
Comentarii: 0
Trimite unui prieren email
 
Alte Retete Sosuri
Rantas Rece
25 g unt, 1 lingura faina...
 
Sos De Rosii (natur)
1 1/2 ceasca zeama concentrata de carne, 150 g rosii, 50 g unt, sare, piper, rantas rece...
 
Suc De Carne Fripta
Sucul ramas dupa ce s-a fript carnea...
 
Sos De Tarhon
1 lingura tarhon conservat in otet, 2 cesti otet de tarhon, 1/2 ceapa, 1 lingura faina, piper dupa g...
 
Sos De Smantana
200 ml sos Bechamelle, 200 g smantana, 50 g unt , sare ...
 
 

CATEGORII RETETE


raporteaza o eroare